joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se prelungeşte agonia Consiliului Local Drobeta Turnu Severin

Hotărârea cea golănească a CL Severin dovedită de Tribunalul Mehedinţi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova. Artizanul ei, Virgil Popescu, preşedintele PNL Mehedinţi a găsit un prilej bun să minimizeze dramaticul situaţiei. Situaţie pe care finul său, prefectul Cristinel Pavel, putea să o clarifice-omoare, atunci, din faşă, dar nu a făcut-o. A preferat să fie, cum se spune în popor, martor la căratul apei! De ce oare ?

popescu-virgil-300x199-1Preşedintele PNL Mehedinţi, consilierul local severinean Virgil Popescu dezamorsează, pe moment, bomba din Consiliul Local. El susţine că deocamdată Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin funcţionează normal, în aceeaşi structură şi componenţă, întrucât a descoperit că hotărârea Tribunalului Mehedinţi, cea care a pus pe jar municipalitatea, de revalidare a tuturor consilierilor locali severineni, nu era definitivă şi nici irevocabilă, ci împotriva ei se poate formula recurs.

,,Am solicitat şi noi grefa şi am constatat că hotărârea Tribunalului Mehedinţi este cu recurs. Vom face recurs în termenul prevăzut de lege, recurs ce se va judeca la Curtea de Apel Craiova”, a declarat Virgil Popescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Interesant este că, în toată această poveste urâtă, prefectul de Mehedinţi, Cristinel Pavel a fost, cum se spune în popor, pe post de martor la căratul apei, sau de ficus. Întrucât exact ca un ficus a stat şi la simulacrul de şedinţă a CL Drobeta Turnu Severin, când liberalii şi finul său Popescu, îşi făceau mendrele. Da, atunci domnul prefect Cristinel Pavel a asistat personal la golănia politică şi nu a atras atenţia că se comite o nedreptate în cazul celor 3 consilieri locali nevalidaţi. Mai avea o cale de a omorî răul din faşă: atacarea în instanţă a HCL nr.2 a CL Drobeta Turnu Severin. Și nu se mai ajungea aici. N-a făcut-o! De ce oare?

Panica e în floare


Începând de vineri dup
ă-amiază şi până duminică seara, ştirea potrivit căreia instanţa de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Mehedinţi a declarat Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin ca ilegal constituit a stârnit o furtună devastatoare. Timp de două zile, ştirile au curs gârlă despre acest subiect delicat. În şedinţa de constituire a Consiliul Local Severin, rezultat în urma alegerilor din 5 iunie 2016, adică pe data de 24 iunie 2016, grupul PNL din CL a făcut, ce-i drept, o golănie clară, abţinându-se de la votul pentru validarea a trei consilieri aleşi: Mădălina Svoboda, Andrada Carmina Turbat şi Răzvan Emanoil Roşca.

Aceştia s-au plâns instanţei de judecată de faptul că, pe bună dreptate, li s-au încălcat dreptul fundamental câştigat prin vot, acela de a deveni consilieri municipali. Mai exact, după ce consilierii în cauză fuseseră validaţi de comisia de validare, inepţia din lege potrivit căreia mai e nevoie şi de votul celorlalţi consilieri aleşi a permis unui grup de consilieri să se abţină de la votul de validare şi astfel să le obstrucţioneze un drept câştigat la vot. În aceste condiţii mafiote-fără 3 consilieri locali-PNL în cârdăşie cu 2 consilieri locali PSD a obţinut majoritate simplă şi a votat 2 viceprimari. Aţi ghicit unul de la PNL, Daniel Cîrjan şi unul din cei 2 consilieri PSD ,,trădători”, Cornel Folescu.

Cei 3 consilieri daţi la o parte s-au adresat instanţei de judecată

Au urmat cereri de chemare în judecată, depuse în cascadă la Tribunalul Mehedinţi, iar unul dintre dosare, 2347/101/2016, a dat roade, în sensul că aici magistraţii au pronunţat o hotărâre prin care Consiliul Local Severin era declarat ilegal constituit.

Admite acţiunea. Anulează HCL Drobeta Turnu Severin, nr. 2/24.06.2016. Obligă Consiliul Local Drobeta Turnu Severin să reia procedura de validare a tuturor aleşilor în funcţia de consilier local propuşi de comisia de validare”, se arată în dispozitivul Hotărârii nr. 1210/2016, pronunţate de Tribunalul Mehedinţi, pe data de 30 septembrie 2016. Cel puţin aşa scrie pe portalul instanţelor de judecată, unde nu se precizează dacă hotărârea este cu recurs sau este definitivă şi irevocabilă.

Luni dimineaţa, pe 3 octombrie 2016, liberalii au cerut Tribunalului Mehedinţi un certificat de grefă pe care, stupoare, scria „CU RECURS”!

În aceste condiţii, recursul nu permite punerea în executare a deciziei Tribunalului Mehedinţi, iar Consiliul Local funcţionează normal, până când instanţele de judecată vor da o hotărâre definitivă şi irevocabilă.

Am solicitat Tribunalului Mehedinţi un certificat de grefă şi am descoperit că hotărârea instanţei este cu recurs. În aceste condiţii, noi vom face recurs, avem termen de 15 zile, după care cauza va fi judecată la Curtea de Apel şi vom vedea care va fi soluţia, dar asta mai durează. Până atunci, Consiliul Local funcţionează normal, cu aceiaşi viceprimari şi în aceeaşi formulă, iar nicio HCL nu poate fi anulată. Cred că toată nebunia a plecat de la faptul că instanţa nu a precizat clar, de la început, că se poate face recurs”,  a declarat preşedintele PNL Mehedinţi, consilierul municipal Virgil Daniel Popescu.

Dar dacă şi Curtea de Apel Craiova menţine soluţia Tribunalului?

av sorin crudiuAvocatul severinean Sorin Crudiu de la Casa de avocatură Crudiu şi Asociaţii ne-a declarat că după ce a câştigat procesul la Tribunalul Mehedinţi prin care se va relua procedura de validare a celor 3 consilieri umiliţi de unii colegi de-ai lor, a mai câştigat un proces similar: ,,Unul dintre cei trei consilieri în cauză, Răzvan Roşca pe care l-am reprezentat într-un alt proces, separat, a reuşit să obţină cu titlul de daune de la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin suma de 9 000 de lei plus că trebuie revalidat în funcţia de consilier local”, a declarat avocatul Sorin Crudiu. Întrebat ce se va întâmpla dacă şi Curtea de Apel va menţine soluţia Tribunalului Mehedinţi, aceea de revalidare a tuturor consilierilor locali din CL Severin acesta a declarat : ,,Vom discuta la momentul potrivit şi o să vedeţi că într-adevăr celor 3 consilieri locali li s-a făcut o mare nedreptate. Și atunci se va îndrepta situaţia, conform legii, iar cei care se fac vinovaţi bineînţeles că vor plăti!”, a declarat avocatul Sorin Crudiu.

 

Politica