joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amânare în procesul doljeanului care a înjunghiat vânzătoarea unui magazin din Craiova

Magistrații Tribunalului Dolj au amânat, pentru 3 octombrie a.c., procesul doljeanului care, în ultima zi a lunii februarie, a înjunghiat vânzătoarea unui magazin din vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă  din Craiova, întrucât unul din martorii citați pentru a fi audiat a lipsit. Florian Ilie, de 52 de ani, care a recunoscut totul  şi a declarat  că a lovit-o cu cuţitul pe Raluca Mariana Ciucă, de 25 de ani, pentru a fugi cu două  pachete de  ţigări  şi o pâine, ca să ajungă la puşcărie, a fost trimis în judecată  pentru tentativă  de omor  şi tâlhărie calificată, a fost menţinut după gratii.

Reamintim că, pe 18 aprilie a.c., s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Florian Ilie, de 52 de ani, din comuna Pleniţa a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor şi tâlhărie calificată. Este vorba despre doljeanul care a înjunghiat-o pe Raluca Mariana Ciucă, de 25 de ani, vânzătoarea unui magazin din vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru două pachete de ţigări şi o pâine. Fapta pentru care a ajuns în spatele gratiilor s-a petrecut pe 29 februarie a.c., în jurul orei 8.00, când poliţişti din cadrul IPJ Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, au fost anunţaţi prin 112 că Raluca Mariana Ciucă, în vârstă de 25 de ani, vânzătoare la SC Rad Mar Exim SRL Craiova, un magazin general din vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost înjunghiată de o persoană necunoscută care a sustras două pachete de ţigări şi o pâine. Poliţiştii  şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au demarat o anchetă în urma căreia au reuşit să stabilescă toate detaliile comiterii faptei. Astfel, potrivit anchetatorilor, inculpatul Florian Ilie, de 52 de ani, din comuna Pleniţa, a venit pe 27 februarie a.c. în Craiova, la un prieten. Luni dimineaţa, în jurul orei 7.40, a mers la magazinul alimentar aparţinând SC Rad Mar Exim SRL Craiova, situat în apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde vânzătoare era persoana vătămată Ciucă Raluca Mariana, în vârstă de 25 ani. Inculpatul i-a cerut două pachete de ţigări marca Viceroy şi o pâine, iar în momentul în care persoana vătămată i-a comunicat că trebuie să plătească suma de  29 lei, acesta a scos din buzunarul drept al hainei pe care o purta un cuţit tip briceag  şi i-a aplicat o lovitură cu acest obiect în zona abdominală (flanc stâng). Tânăra a încercat să-l împiedice să plece din magazin cu aceste bunuri, însă nu a reuşit.  Inculpatul a părăsit magazinul având asupra sa cele două pachete de ţigări şi pâinea  şi s-a deplasat în mai multe zone din Craiova, iar în jurul orei 14.00, a mers la Secţia 1 Poliţie Craiova, unde s-a predat.

Vânzătoarea şi-a sunat  şeful  şi i-a spus ce a  păţit, a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Din fişa de constatări preliminare, emisă de Institutul de Medicină Legală Craiova rezultă că persoana vătămată a prezentat la examinare leziuni ce s-au putut produce în data de 29.02.2016 prin lovire cu obiect tăietor-înţepător (posibil cuţit)  şi au necesitat 30-35 zile îngrijiri medicale de la data producerii, cu punerea în primejdie a vieţii victimei, au reţinut procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În timpul audierii, inculpatul a declarat că nu are nicio sursă de venit şi a recunoscut săvârşirea agresiunii asupra tinerei, explicând că a comis fapta ca să ajungă la puşcărie. Florian Ilie a fost reţinut pentru 24 de  ore în data de 29 februarie, iar o zi mai târziu a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi tâlhărie calificată, măsura fiind prelungită de instanţă. Dosarul a ieşit din camera preliminară, magistraţii Tribunalului Dolj menţinând față de inculpat măsura arestului preventiv dispusă prin încheierea nr. 45 din 1.03.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi. Săptămâna trecută, instanța a dispus amânarea cauzei întrucât un martor care trebuia audiat la instanță a lipsit:  „pentru a fi citat inculpatul şi martorul lipsă se va dispune amânarea cauzei la data de 03.10.2016”, se arată în încheierea de ședință a instanței.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica