miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Podariul, eşec nemeritat

Trupa lui Șoavă a evoluat excelent, după pauză, în faţa noului lider din C3, SCM Piteşti.

Cel de-al doilea meci al echipei din Podari, primul pe teren propriu, a însemnat restanţa din runda inaugurală cu SCM Piteşti. Jucat în faţa a aproape 250 de spectatori care au îndurat temperatura scăzută de la ora jocului, meciul dintre echipele antrenate de Florin Șoavă şi Nicolae Dică a fost unul viu disputat. Piteştenii au controlat prima repriză, când au irosit două mari ocazii prin Adelin David şi Năstăsie, dar au şi marcat unicul gol în penultimul minut al acestei perioade de joc prin Panait. Acesta a reluat din semifoarfecă în urma unei ezitări a defensivei gazdă. Tot în prima repriză atacantul Podariului, Claudiu Bălan a fost aproape de deschiderea scorului, dar lobul său trimis peste juniorul dintre buturile piteştene Udeanu a fost scos din faţa porţii de un adversar. După pauză tehnicianul gazdelor Florin Șoavă l-a introdus în poartă pe Filip şi în linia ofensivă pe Dorin Preda. Această schimbare a dat forţă atacului celor de la ACS Podari, care au avut o repriză secundă mult mai bună, iar ultimele 30 de minute şi-au dominat clar adversarii. Preda a fost aproape de gol, când de la jumătatea terenului era să-l surprindă pe Udeanu, apoi Aria a ratat în minutul 78 ocazia meciului. Scăpat singur cu portarul acesta a trimis puţin pe lângă colţul lung.

Am fost sigur că voi marca, mai ales că portarul era pe scurt, iar colţul lung era descoperit. Din păcate mingea a sărit dintr-un smoc de iarbă, am lovit-o cu tibia şi s-a dus pe lângă. Probabil că dacă intra balonul în poartă şi la felul cum am jucat puteam obţine chiar victoria. SCM consider că a fost o echipă norocoasă, mai ales după cum au jucat în repriza a doua”, a spus Florin Aria.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, antrenorul oaspeţilor Nicolae Dică s-a declarat mulţumit de atitudinea pe care au avut-o elevii săi în această partidă şi chiar a ţinut după meci să-i felicite pentru efortul depus.

A fost o deplasare foarte grea, aşa cum mă aşteptam. Pot spune că a fost un meci de mare luptă şi vreau să-i felicit pe băieţi pentru atitudinea de care au dat dovadă pe teren şi pentru modul de abordare al meciului. Am făcut o primă repriză bună, în care am avut posesie, ne-am creat ocazii şi am şi reuşit să marcăm. În repriza secundă am început bine, însă nu am putut să ne distanţăm pe tabelă deşi am avut oportunităţi de a majora diferenţa. Între minutele 70-80 am cam pierdut controlul şi le-am dat ocazia celor de la Podari să se apropie de poarta noastră şi să-şi creeze ocazii. Pe final am mai echilibrat disputa. Băieţii trebuie să rămână cu picioarele pe pământ şi de acum încolo pentru că drumul până la promovare este lung. Nu am realizat nimic chiar dacă acum am urcat pe primul loc. Trebuie să luăm lucrurile pas cu pas şi să tratăm fiecare meci cu cea mai mare seriozitate”, a afirmat Dică.

În urma succesului de la Podari, SCM-ul a devenit liderul seriei a 3-a, iar podărenii se află pe penultimul loc, dar au doar două meciuri jucate. La ACS Podari au jucat: Mecea – Ciocârlă, Chircan, Avram, Ciocioană – D. Stancu, Dumangiu – Velica, Aria, Fieraru, Bălan. Pe parcurs au mai intrat Filip, D. Preda, I. Sârmon şi G. Neacşu. De partea celalaltă SCM Piteşti s-a bazat pe formula: Udeanu – Şandru, Cotigă, Deaconescu, Panait – Şerban, Grecu, Andrei David, Anghelina – Năstăsie, Albu. Au mai evoluat Murineanu, Oancea, Şerbănică şi Szecui.

Clasament

1. ACS Şirineasa 3 3 0 0 5-2 9

2. SCM Piteşti 3 3 0 0 6-0 9

3. Flacăra Moreni 3 1 2 0 7-2 5

4. CSU II Craiova 3 1 1 1 8-5 4

5. FCM Alexandria 2 1 1 0 1-0 4

6. Atletic Bradu 3 1 1 1 3-3 4

7. Sporting Roşiori 3 1 1 1 2-2 4

8. FC Aninoasa 3 0 3 0 1-1 3

9. FC Voluntari II 3 0 2 1 5-6 2

10. Urban Titu 3 0 2 1 4-5 2

11. ACSO Filiaşi 3 0 2 1 1-5 2

12. Concordia II 3 0 2 1 0-5 2

13. Steaua II 2 0 1 1 3-4 1

14. ACS Podari 2 0 1 1 0-1 1

15. CS Mioveni II 3 0 1 2 3-8 1

Etapa viitoare

23 septembrie, ora 17

CSU II Craiova – FCM Alexandria

24 septembrie, ora 17

Atletic Bradu – CS Mioveni II

Urban Titu – ACS Șirineasa

Concordia II Chiajna – FC Voluntari II

SCM Piteşti – Flacăra Moreni

FC Aninoasa – Sporting Roşiori

Steaua II Bucureşti – ACS Podari

ACSO Filiaşi va sta.

Politica