luni, iulie 22, 2024

Ultima ora

Sport

Imigranţi din Irak şi Siria, prinşi în Dolj

Opt imigranţi, din Irak şi Siria, între care patru minori, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră doljeni pe raza localităţii Măceşu de Jos, după ce au reuşit să treacă graniţa fraudulos. Aceştia plătiseră aproape 20.000 de dolari unor călăuze pentru a ajunge în Austria.

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Sectorul P.F. Bistreț au descoperit un grup format din șase cetăţeni irakieni și doi sirieni, dintre care patru minori, care a trecut fluviul Dunărea cu două bărci, încercând să intre ilegal în România.

În baza unor informații obținute la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Bistreț, judetul Dolj, în ziua de 20.09.2015, ora 18.30, a fost declanșată o acțiune specifică de combatere a migrației ilegale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu această ocazie, au fost depistate și reținute, în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, opt persoane din care patru adulți și patru minori, care nu își justificau prezența în zonă și care nu erau vorbitori de limba română. Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Bistreț pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din șase cetățeni irakieni și doi sirieni (trei bărbați, o femeie și patru minori), cu vârste cuprinse între 4 și 33 de ani.

Aceștia au declarat că au plecat din țările de origine cu intenția de a ajunge în Austria, fapt pentru care au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume cuprinse între 2.000 şi 3.500 de dolari de persoană. Migranţii s-au deplasat pe traseul Turcia – Bulgaria și au fost cazați într-un hotel din Sofia. Ulterior au fost preluaţi de un cetăţean bulgar, care i-a transportat la malul Dunării, cu un autovehicul şi i-a îmbarcat în două ambarcațiuni de mici dimensiuni cu care au traversat fluviul Dunărea”, potrivit Poliţiei de Frontieră.

Imigranţii sunt acum cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Aceştia vor fi predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare conform protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politica