miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consiliul Județean Dolj cumpără laptopuri consilierilor

Consiliul Județean Dolj pune la bătaie suma de 200.000 de lei, fără TVA, din bugetul propriu, pentru a cumpăra 40 laptopuri, mare parte dintre ele urmând să meargă la consilierii județeni, în număr de 37. Licitația a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice la începutul lunii, iar la un calcul simplu, valoarea estimată a unui laptop pentru un consilier ar ajunge la 5.000 de lei.

Conform cerințelor tehnice, acestea vor avea, printre altele, procesor de ultimă generație și sistem de operare Windows 10, iar ca accesorii, un laptop va fi însoțit de mouse wireless și de geantă. Printre cele mai interesante specificații este aceea că laptopurile trebuie să aibă tastatură iluminată și cu protecție la lichide.

Încă de la cea mai recentă ședință a Consiliului Județean, președintele Ion Prioteasa i-a anunțat pe consilieri că vor avea parte de o „surpriză” și că instituția le va cumpăra acestora câte un laptop.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și în urmă cu câțiva ani, CJ Dolj a mai făcut achiziții de acest gen, însă consilierii nu prea apăreau cu laptopul în cadrul ședințelor. Aceștia spuneau fie că softurile instalate pe calculatoarele portabile nu sunt actualizate, fie că le este greu să ia laptopurile cu ei la ședințe, fie că nu le aduceau la ședințe pentru că nici ceilalți colegi nu făceau asta.

Politica