joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Piețele vor primi și restul autobazei RAT

Târgul Municipal Zilnic din cartierul 1 Mai se va putea desfășura pe întreaga suprafață a fostei autobaze RAT. Partea platformei care nu fusese dată în concesiune către Piețe ar urma să fie asfaltată și, ulterior, predată Piețelor.

SC Piețe și Târguri Craiova SRL va primi și restul platformei din fosta autobază RAT de la Primăria Craiova, pentru a se putea extinde pe toată această suprafață. Reprezentanții Piețelor au spus, încă de acum o lună, de când au anunțat extinderea Târgului, că este nevoie de ajutor pentru a reabilita această porțiune.

Noi nu avem posibilitatea să asfaltăm, însă sperăm că Primăria Craiova ne va da şi în acest caz o mână de ajutor, aşa cum a făcut în urmă cu o jumătate de an, când a asfaltat prima porţiune de târg care ne-a fost atribuită. Sperăm ca şi de această dată să ne ajute şi să cuprindă în planul de asfaltări şi aceste porţiuni”, declara, la începutul lunii august, purtătorul de cuvânt al SC Piețe și Târguri Craiova SRL, Adrian Dinu. Mai ales în această perioadă ar fi nevoie de acest teren deoarece, într-o săptămână, cel mult două, va începe sezonul vânzării strugurilor și este necesară o suprafață mai mare pentru a organiza acolo un en-gros.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Terenul, „livrat” deja asfaltat

Primarul Craiovei a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că și porțiunea necesară piețelor va fi predată de îndată ce va fi asfaltată. „Vom transmite și partea rămasă a terenului către Piețe, deja asfaltată. În momentul în care Delta, societatea cu care avem un acord-cadru pentru asfaltare, va încheia lucrările în oricare dintre cartiere, va începe asfaltarea și apoi terenul va fi transmis către Piețe”, a explicat primarul Lia Olguța Vasilescu. Totodată, aceasta a spus că târgul nu se va muta, din nou, de data aceasta în zona Făcăi.

SC Pieţe şi Târguri Craiova a început, în urmă cu peste o lună, extinderea târgului municipal pe încă o parte din fosta autobază RAT. Pe terenul în cauză, care are intrare din strada Râului, au fost deja închiriate spaţii pentru terase, dar şi locuri unde vor fi comercializate produse non-alimentare. Mai mult, Pieţe şi Târguri va începe să construiască și aproximativ 20 chioşcuri care să poată fi închiriate direct. Conform rectificării de buget a Piețelor, 350.000 de lei vor merge pe aceste chioșcuri, „investiţii necesare atât în vederea dezvoltării punctului de lucru, cât şi pentru asigurarea veniturilor necesare implementării proiectelor aferente anului 2017”. Pe lângă aceşti bani, Piețele au mai alocat încă 30.000 de lei pentru alimentarea cu energie electrică a târgului.

Politica