vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Circul din Primăria Orşova-Mehedinţi continuă

Constantin Popescu-Floricola a dat pe mâna poliţiei 8 consilieri locali şi un secretar de primărie

Patronul firmei de salubritate SC Floricola SA, Constantin Popescu, a depus la poliţie o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva secretarului Primăriei Orşova, Marian Boţilă, şi pentru complicitate la abuz în serviciu împotriva a opt consilieri locali

Constantin Popescu, patronul firmei de salubritate SC Floricola SA ce operează în Orşova a sesizat organele abilitate cu privire la modalitatea adoptării Hotărârii CL nr. 104 din data de 19.08.2016 privind modificarea anexei nr. 37 la contractul nr. 41 din 1.09.2006 privind delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare a municipiului Orşova prin preluarea bunului de retur imobil (teren şi construcţii) situat în municipiul Orşova, str. Porţile de Fier nr. 28 (fost sediul S.G.C.L. Orşova SA). Aşadar,  Marian Boţilă, secretarul municipiului Orşova, împreună cu  Adrian Cican, Mihai Mircea Brâncoveanu, Laurenţiu Drăghicescu, Vasile Nichescu, Doiniţa Chircu, Camelia Ianculovici, Aurelia Oprea şi Viorica Sănătescu, consilieri locali, sunt acuzaţi că au adoptat o hătărâre de consiliu local, neconformă cu legislaţia în vigoare. Popescu a sesizat că adoptarea HCL din data de 19.08.2016 nu s-a făcut în condiţii de legalitate, deoarece nu a existat un cvorum de şedinţă, fiind prezenţi un număr de 8 consilieri din totalul de 17 membri.,,Menţionăm că acest bun a fost trecut ca bun de retur printr-o HCL (HCL nr. 82/2013) cu 2/3 din votul membrilor Consiliului Local Orşova prezenţi. Pentru a i se schimba destinaţia în principiu este nevoie tot de majoritatea de 2/3 din numărul membrilor CLO, conform art. 45 (3) din Legea nr. 2015/2001. De altfel, această hotărâre nr. 82/2013, practic este revocată prin adoptarea acestui proiect de hotărâre, aşa cum se exprimă şi consilierul Adrian Cican în luarea de cuvânt menţionată în procesul-verbal al şedinţei. Practic această hotărâre nu mai poate fi revocată de organul emitent având în vedere faptul că bunul a intrat în circuitul civil şi a suferit o serie de îmbunătăţiri. Imobilul poate fi preluat cu acordul ambelor părţi sau la finalizarea contractului public privind delegarea gestiunii prin concesiune a Serviciului Public de Canalizare şi Alimentare cu Apă în municipiul Orşova. Fiind de acord cu adoptarea acestei HCL, făptuitorul Marian Boţilă, prin semnătura sa girează aparenţa de legalitate, deoarece în mod normal nu trebuia să semneze această hotărâre, chiar şi cu obiecţiuni”,  se arată în sesizarea formulată de patronul Floricola.Totodată, SC Floricola a depus o adresă, o plângere prealabilă către Instituţia Prefectului, pentru ca reprezentantul Guvernului în teritoriu să atace în conticios-administrativ această hotărâre, deoarece ea nu a fost adoptată conform legislaţiei în vigoare şi asta deoarece prefectul, în speţă instituţia pe care o reprezintă este autoritatea care veghează la legalitatea tuturor hotărârilor de consiliu local sau judeţean care se iau în şedinţe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aşadar, se aşteaptă un răspuns atât din partea organelor de cercetare penală care urmează să înceapă efectuarea cercetărilor de tragere la răspundere a persoanelor vinovate, cât şi din partea prefectului care în urma adreselor primite va trebui să ia măsurile care se impun.

Două tabere adverse care, ambele cică, vor ,,binele” orşovenilor

Cei 8 consilieri locali orşoveni reclamaţi la poliţie de Popescu s-au aliat într-o tabără care a început să îi ia la bani mărunţi pe primarul Marius Stoica -,,Rangerul” şi pe amicul său Constantin Popescu în ceea ce priveşte banii publici cheltuiţi pe serviciile de salubritate. Cei 8 consilieri în frunte cu Doiniţa Chircu şi Adrian Cican au fost şi la prefect cu jalba-n proţap ca să reclame că primarul Marius Stoica-,,Rangerul” nu doreşte să se debaraseze de păguboasa firma de salubritate a lui Popescu şi că la Orşova gunoaiele riscă să devină un pericol public. De cealaltă parte Popescu i-a reclamat la poliţie pe cei 8 consilieri locali, iar primarul Stoica îi face de ocară pe unde apucă. La ultima şedinţă de Consiliu Local cei 8 nu s-au prezentat din diverse motive. Primarul Stoica a găsit un nou prilej să-i împroaşte cu noroi. Pe toţi laolaltă. ,,Din cauza acestor oameni politici care lipsesc de la şedinţe şi mint că sunt bolnavi ori că sunt plecaţi în delegaţii prin Ungaria, cum e cazul doamnei consilier Doiniţa Chircu, din această cauză nu merg lucrurile aşa cum ar trebui în Orşova. Domnului consilier local Adrian Cican i-a venit dintr-o dată dor de fata dumnealui şi a plecat la Timişoara. Alt consilier cică s-a internat în spital, dar mi-a spus cineva că l-ar fi văzut prin oraş mergând şi râzând!”, a declarat ironic primarul Stoica Marius. Câţiva apropiaţi ai edilului-şef care au aflat de consilierii chiulangii au sărit ca arşi: ,,Săşi dea domnule demisia dacă sunt bolnavi şi handicapaţi. Să ne lase în pace că ne-am săturat de circ până în gât!”, ţipa un orşovean din mulţime, simpatizant de-al primarului Marius Stoica.

Adrian Cican: Vom demonstra în instanţă că avem dreptate

Acea hotărâre la care fac referire cei de la Floricola este o hotărâre de revocare a unei hotărâri de consiliu. Dacă am fi pus în practică o hotărâre de consiliu care s-ar fi legat de ceva din patrimoniu, e adevărat că ar fi trebuit votul a două treimi dintre consilieri. Dar noi am fi votat revocarea unei hotărâri. Juriştii au părerile împărţite. Noi vom demonstra în instanţă că avem dreptate. Adresarea în penal mi se pare o aberaţie, dar ne-am asumat, ne aşteptam la atacuri. Ei uită să spună că trebuia să pună în aplicare hotărârea a doua zi după votarea ei, indiferent dacă este atacată pentru legalitate. Ei trebuia să o respecte”.

Politica