luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Cerealcom Dolj refuză să livreze grâu Egiptului

Traderul de cereale Cerealcom Dolj a refuzat să livreze grâu Egiptului din cauza modificării regulilor „în timpul jocului”. Precizarea a venit de la reprezentanţii companiei agricole după ce în mass-media au apărut informaţii potrivit cărora inspectorii egipteni au refuzat o livrare de 63.000 de tone de grâu românesc aflată în portul Constanța.

„Grâul Cerealcom Dolj nu a fost refuzat, Cerealcom Dolj a fost cea care a decis să refuze să livreze produsele sub alți termeni decât cei conveniți inițial în contract”, a informat compania românească, potrivit Agerpres care citează Reuters.

Cerealcom Dolj a câştigat, pe 16 iulie, în urma unei licitaţii un contract pentru livrarea a 63.000 de tone de grâu din România cu condiția unui conținut maxim de cornul secarei (o ciupercă) de 0,05%, standardul acceptat la nivel internațional, cu livrare în perioada 20-30 august pentru a fi încărcat în portul Constanța. Pe 28 august însă, autoritatea fitosanitară din Egipt a decis că grâul de panificație importat trebuie să respecte condiția unui conținut zero de cornul secarei. Oficialii egipteni au cerut Cerealcom să livreze grâul conform noilor parametrii de calitate, însă compania din Dolj a refuzat și a decis să descarce cantitatea încărcată până la acel moment pe o navă din portul Constanţa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cerealcom Dolj nu consideră normal și nici nu acceptă ca regulile să fie modificate unilateral în mijlocul jocului, după ce un acord a fost încheiat”, precizează reprezentanţii companiei.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica