vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Halep a avansat în optimi, la US Open

Jucătoarea română a trecut de faza șaisprezecimilor la turneul din Statele Unite, după un meci dificil în fața unguroaicei Timea Babos. Simona Halep s-a impus în cele din urmă în trei seturi, după două ore și zece minute de joc. Românca a câștigat primul set cu 6-1, a cedat în setul secund cu 6-2 și a închis meciul în favoarea ei în setul decisiv, scor 6-4, calificându-se astfel în optimile de finală ale US Open.

Halep a declarat la finalul partidei că a avut parte de o confruntare anevoioasă în compania jucătoarei de originare maghiară, care i-a pus mari probleme.

„A fost un meci foarte greu, nu ştiu cum am reuşit să revin. Timea a jucat extraordinar în setul doi şi a avut 3-1 în setul trei. Am încercat să revin, să rămân concentrată şi să lupt în continuare, deoarece ştiam că va fi greu până la sfârşit. Am făcut tot ce am putut şi mă bucur că am câştigat. Am început bine meciul, ea a făcut câteva greşeli uşoare, apoi a lovit puternic şi s-a mişcat bine. Am încercat tot, am încercat să schimb tactica şi cred că de aceea am câştigat, pentru că am fost mai bună pe final”, a declarat jucătoarea care ocupă locul cinci mondial.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În turul următor, Simona Halep o va întâlni, astăzi, pe Carla Suarez Navaro din Spania. Pentru calificarea în optimi, Halep va încasa un cec în valoare de 235.000 de dolari şi 240 de puncte WTA. Jucătoarea din Constanța este singura sportivă din România care a mai rămas în cursa individuală de la US Open.

Politica