sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pepiniera de cadre!

Profesori de la UVT, secretari de stat în Guvernul Dacian Cioloş 

 

 

Universitatea de Vest din Timişoara a devenit pepinieră de cadre pentru Guvernul Cioloş. Claudia Moldovan, cadru didactic al UVT, a fost numită zilele trecute secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, prin decizia premierului Dacian Cioloş, la propunerea ministrului de resort, Mircea Dumitru. Menţionăm că de ceva timp şi Florin Aurel Moţiu, profesor universitar la UVT, Facultatea de Drept, ocupă de asemenea funcţia de secretar de stat, în Ministerul Justiţiei.

 

Timişoara este reprezentată la nivel înalt în sistemul de învăţământ. Nicoleta – Claudia Moldovan, cadru didactic al UVT, a fost numită secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, prin decizia premierului Dacian Cioloş, la propunerea ministrului de resort, Mircea Dumitru. Domnia sa va avea în portofoliu asigurarea şi evaluarea calităţii atât în învăţământul superior, cât şi în cel preuniversitar. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial, Nicoleta Moldovan ocupând funcţia cu data de 1 septembrie.„Mărturisesc că acceptarea acestei onorante funcţii, de secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice, este pentru mine o provocare şi, în egală măsură, o mare responsabilitate. Am acceptat această propunere din dorinţa de a fructifica în cadrul ministerului, alături de alţi profesionişti, experienţa acumulată în domeniul asigurării şi evaluării calităţii în învăţământ. Consider că activitatea managerială desfăşurată la nivel departamental în cadrul UVT, precum şi cea realizată în calitate de expert evaluator ARACIS, mă aduc acum în postura de a contribui la dezvoltarea unei culturi instituţionale a calităţii entităţilor furnizoare de educaţie, care să confere un grad de încredere ridicat procesului educaţional, de natură să satisfacă standardele impuse de piaţa muncii”, a declarat prof. univ. dr. Nicoleta – Claudia Moldovan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, este de părere că activitatea Universităţii a fost un factor important în desemnarea unui secretar de stat din cadrul instituţiei. „Mă bucur că Nicoleta Moldovan a fost numită secretar de stat. Sunt convins că este persoana potrivită în contextul în care obiectivele dlui ministru sunt ample, iar orizontul de timp este extrem de scurt. Domeniile de care se va ocupa sunt de o importanţă majoră. Poate influenţa pozitiv învăţământul pe termen lung, cu măsuri care să corecteze nedreptăţi acumulate în anii trecuţi, dar şi iniţiative pliate pe necesităţile actuale. Am încredere în colega noastră şi o pot asigura de întregul suport al Universităţii. De altfel, îmi place să cred că nominalizarea a venit şi ca o recunoaştere a contribuţiei Universităţii de Vest în găsirea de soluţii la problemele structurale ale învăţământului. Din câte am înţeles, sper să nu greşesc, este primul secretar de stat la Educaţie din Timişoara – cel puţin în ultimii ani”, spune rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Menţionăm că dl Florin Aurel Moţiu, profesor universitar la UVT, Facultatea de Drept, ocupă de asemenea funcţia de secretar de stat, în Ministerul Justiţiei.

Politica