joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sancțiuni la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă

Informaţiile oferite de sursele Jurnalul Olteniei s-au confirmat. Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova (etajul trei) a fost închisă mai bine de o săptămână, iar un medic și o asistentă ar fi fost sancționați în urma unor nereguli depistate în secție.

Activitatea a fost suspendată în urma unei sesizări formulate de familia unei paciente cu handicap sever care a decedat. Fata a ajuns la spital după ce ar fi aspirat mâncarea vomată. S-au descoperit unele bacterii. Purtătorul de cuvânt al Ministrului Sănătăţii a declarat, ulterior, pentru digi24.ro, că ar fi vorba de două bacterii rezistente la antibiotice.

Managerul SJU Craiova, Bogdan Fănuţă a confirmat închiderea secţiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-au găsit nişte neconformităţi. Noi la momentul acela igienizasem două saloane şi mai aveam trei. În baza probelor efectuate de noi au decis suspendarea activităţii secţiei de la etajul trei şi au zis să îi mutăm pe toţi la patru. Noi facem probele noastre la fiecare săptămână sau la două săptămâni. Ne-au cerut să igienizăm şi să zugrăvim. Noi trei sferturi deja zugrăvisem. Am făcut, au venit au luat probe şi au ieşit bine. S-a deschis secţia”, a declarat Fănuţă.

Cu privire la neconformităţile găsite de specialiştii DSP şi ce angajaţi ai spitalului au fost sancţionaţi vă vom informa de îndată ce reprezentanţii Direcţiei ne vor transmite datele solicitate.

Politica