sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Portul turistic de la Corabia, amenajat

Portul turistic şi de agrement de la Corabia a fost finalizat, iar din această lună navele de croazieră sunt aşteptate să acosteze aici. Portul de la Dunăre, care se întinde pe o suprafaţă de aproape 9.000 metri pătraţi, a fost realizat printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de circa 15 milioane lei, din care jumătate reprezintă fonduri nerambursabile.

Amenajarea lui a presupus execuţia unor lucrări hidrotehnice pentru a permite accesul navelor de croazieră şi de pasageri, construirea unor dane de acostare, platforme, racordare la reţea de utilităţi.

Proiectul privind amenajarea portului turistic din Corabia trebuia să fie încheiat la finalul anului trecut, dar în 2015, din cauza nivelului scăzut al apei fluviului, lucrările au stagnat şi au fost reluate şi finalizate anul acesta, informează Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean, a declarat pentru sursa citată că portul este funcţional dar mai sunt de obţinut unele avize şi autorizaţii.

Proiectul a fost prelungit până la 1 noiembrie 2016 pentru a se obţine toate autorizaţiile, aceasta fiind ultima etapă a proiectului. A fost finalizat mai târziu faţă de perioada estimată iniţial din cauză că anul trecut Dunărea a avut un nivel foarte scăzut şi nu s-a putut lucra. Acum lucrările de construcţii au fost încheiate. A fost realizat un bazin portuar în locul unui iaz cu mâl din spatele digului, au fost făcute lucrări de protecţie pentru cele trei laturi ale bazinului portuar, a fost realizat un dig în amonte de bazin, au fost făcute dane de acostare, platforme, sunt toate utilităţile introduse”, a precizat acesta.

Reprezentantul Primăriei a mai afirmat că se va face un circuit turistic pentru vizitarea cetăţii Sucidava aflată la 5 kilometri de port.

Şi acolo mai sunt necesare nişte autorizaţii pentru a se încheia proiectul, s-a construit un muzeu nou, la intrare în cetate, sunt drumuri asfaltate în jurul cetăţii, dar şi până la podul lui Constantin cel Mare, unde, până acum, se ajungea mai dificil”, a adăugat Oltean.

Pe de altă parte, Primăria a înregistrat deja peste o sută de cereri pentru păstrarea – staţionarea şalupelor cetăţenilor din Corabia, iar luna aceasta se va stabili şi valoarea taxei pentru staţionarea şalupelor.

 

Politica