joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU leagă a treia victorie consecutivă

Trupa lui Gigi Mulţescu a bifat o nouă victorie în acest sezon. Se pare că echipa craioveană şi-a intrat într-un ritm favorabil, în ultimele trei partide obţinând succese consecutive pe fondul unor evoluţii consistente. Jocul Craiovei capătă o formă promiţătoare, iar echipa începe să arate ca una ce poate emite pretenţii înalte în acest sezon. În partida de luni seara, disputată pe stadionul Extensiv din Craiova, formaţia olteană a defilat în faţa lui CSM Poli Iaşi, impunându-se cu scorul de 2-0 împotriva echipei din Copou.

Primul “craiovean” care i-a înţepat pe ieşeni a fost Kay (43), care a adus gazdele în avantaj spre finalul primei reprize printr-o lovitură de cap puternică ce a ajuns în plasa porţii apărate de Grahovac. Într-un meci dominat serios de trupa lui Mulţescu, oaspeţii moldavi au avut în puţine rânduri ocazia de a reacţiona periculos în preajma careului craiovean, în timp ce de cealaltă parte gazdele au efectuat raiduri constante la poarta lui Poli Iaşi. Multe ratări în tabăra Craiovei, chiar şi o lovitură de pedeapsă primită în a doua repriză pe care Rocha a executat-o slab, pe mijlocul porţii, iar Grahovac a fost la post. Totuşi, echipa craioveană a reuşit să îşi mărească ecartul în finalul meciului, graţie lui Ivan (87) care a marcat al doilea gol al partidei în urma unui contraatac. Cele trei puncte au rămas în Bănie, aducând CSU Craiova la cota de nouă puncte în clasament, unde se află pe poziţia a treia la acest moment.

Este o victorie frumoasă în faţa unei echipe organizate. Ceea ce mă bucură cel mai mult este faptul că rămânem pe un platou de evoluţii bune, de patru meciuri, fapt care îmi dă speranţe pentru viitor. Este prematur să vorbim despre titlu, trebuie să luăm fiecare meci în parte. Am avut până acum cinci meciuri cu echipe grele, din partea superioară a clasamentului, am reuşit să rămânem concentraţi şi am făcut faţă fizic acestei săptămâni în care am avut trei meciuri. Mie îmi arată că viaţa lor extra-sportivă este în regulă. Ivan a jucat exact cum îşi doreşte Daum, ţinând cont că spunea că el selecţionează jucătorii care se dăruiesc echipei. Iar Ivan de câteva etape a înţeles că trebuie să joace pentru echipă. A făcut-o şi astăzi, şi cu Târgu Mureş, la fel şi cu Astra. Are o formă bună şi este în creştere. La fiecare sfârşit de antrenament executăm penalty-uri. Iar la acest meci a executat un jucător care a bătut perfect la şedinţele de pregătire. Dar într-un meci oficial este vorba de concentrare, de războiul mental dintre portar şi executant. E vorba şi de execuţie, pentru că a dat prost, la nivelul braţelor. Dacă dădea sus, cum a dat la CFR ar fi fost gol. Este totuşi bine că dăm din alte poziţii. Este mai mult un avantaj faptul că suntem în vârful clasamentului, în primul rând pentru mine, pentru că ei au demonstrat că au ajuns la un nivel şi nu mai au voie să scadă de acolo. Și, sigur, este mai bine să construieşti pe victorii decât pe înfrângeri. Auzeam că se învaţă din înfrângeri. Dar de ce să nu învăţăm din victorii? E mai bine. Principalul este să rămânem pe platou, pentru că e mai uşor să ajungi sus, dar mai greu să te menţii. Adică să arătăm în continuare un nivel bun de joc, seriozitate, cu disciplină tactică. Pe urmă vom creşte, dacă suntem modeşti. Este o stare de moment asta, aşa că nu ne îmbătăm cu apă rece. Trebuie să câştigăm în continuare meciurile care ne sunt accesibile, să ajungem apoi în luptă cu cei de sus“, a declarat Gheorghe Mulţescu, antrenorul Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jucătorii nu se gândesc, încă, prea sus

Deşi entuziasmul acestor victorii îi face pe jucători să capete încredere în propriile forţe şi să viseze poate chiar la lupta pentru titlu, Alexandru Băluţă spune că echipa trebuie să rămână cu picioarele pe pământ în această perioadă şi să continue şirul evoluţiilor bune, fiind prea devreme pentru a se vorbi despre titlu.

Este o victorie meritată, am arătat multe în acest meci, am demonstrat că putem mult mai mult. Eram datori faţă de suporteri după meciul de la Cluj, ne bucurăm că am adus cele trei puncte şi că suntem pe podium. Nu trebuie să vorbim acum despre titlu, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să continuăm pe această linie, să rămânem concentraţi şi să obţinem maximum din fiecare meci şi să terminăm în play-off. Andrei Ivan a făcut un meci mare, trebuie să continue pe aceeaşi linie, dar suntem mulţi tineri de perspectivă la Craiova, nu doar el“, a declarat Băluţă.

Andrei Ivan a reuşit primul său gol din acest sezon în partida cu Iaşi, declarând că este motivat să dea totul pentru echipă în acest campionat.

Sunt bucuros că am câştigat astăzi şi că am marcat, este primul meu gol în acest sezon şi îmi doresc să marchez cât mai mult pentru a-mi ajuta echipa. În fiecare meci noi dăm totul pentru că ne dorim să fim cât mai sus în clasament, să fim pe podium. Naţionala rămâne o ţintă a mea, aşa că îmi doresc să cresc de la meci la meci şi sper ca la următoarea convocare să fiu şi eu acolo“, a spus Ivan.

În următoarea etapă, CSU Craiova se va deplasa pe terenul lui Poli Timişoara, luni, 22 august.

 

Satelitul întâlneşte Al Ittihad într-un amical

Echipa secundă a CSU Craiova va disputa, în această după-amiază, la Buftea, un joc de pregătire în compania formaţiei Al Ittihad Kalba, din Emiratele Arabe Unite, echipă la care este legitimat şi olteanul Mihai Costea. Partida va avea loc de la ora 17.00, fiind al patrulea meci amical al satelitului în această vară.

 

REZULTATE ETAPA A IV-A

Vineri, 12 august

FC Botoşani – Steaua Bucureşti 0-2

Sâmbătă, 13 august

Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaş 1-0

Astra Giurgiu – Poli Timişoara 3-1

Duminică, 14 august

Pandurii Târgu Jiu – CFR Cluj 1-1

FC Viitorul – ASA Târgu Mureş 3-1

Luni, 15 august

CSU Craiova – CSM Poli Iaşi 2-0

Dinamo Bucureşti – FC Voluntari 3-1

PROGRAM ETAPA A V-A

Vineri, 19 august

CSM Poli Iaşi – FC Viitorul ora 21.00

Sâmbătă, 20 august

ASA Târgu Mureş – Concordia Chiajna ora 18.00

FC Steaua Bucureşti – Dinamo Bucureşti ora 21.00

Duminică, 21 august

FC Voluntari – Pandurii Târgu Jiu ora 18.00

CFR Cluj – Astra Giurgiu ora 21.00

Luni, 22 august

Gaz Metan Mediaş – FC Botoşani ora 18.30

Poli Timişoara – CSU Craiova ora 21.00

CLASAMENT LIGA I

1. Dinamo Bucureşti 4 3 1 0 9-3 10

2. FC Steaua Bucureşti 3 3 0 0 6-1 9

3. CSU Craiova 4 3 0 1 7-4 9

4. Pandurii Tg. Jiu 4 2 2 0 6-3 8

5. F.C. Voluntari 4 2 0 2 9-6 6

6. CSM Poli Iaşi 3 2 0 1 6-3 6

7. F.C. Viitorul 4 2 0 2 6-6 6

8. Gaz Metan Mediaş 4 2 0 2 5-6 6

9. Astra Giurgiu 4 1 1 2 5-7 4

10. F.C. Botoşani 3 1 0 2 5-7 3

11. Concordia 4 1 0 3 1-7 3

12. CFR 1907 Cluj 4 1 2 1 4-4 -1*

13. ASA Târgu Mureş 4 0 0 4 3-10 -6**

14. Poli Timişoara 3 0 0 3 3-8 -14***

* Echipă penalizată cu 6 puncte
** Echipă penalizată cu 6 puncte
*** Echipă penalizată cu 14 puncte 

Politica