vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sentinţă definitivă pentru violatorul de la Triaj

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, luni, ca nefondat, apelul craioveanului, de 36 de ani, ajuns după gratii anul trecut, în octombrie, pentru viol  şi tâlhărie calificată. Este vorba despre bărbatul care a ameninţat cu cuţitul o tânără, de 22 de ani, a dus-o într-un vagon de tren din triajul staţiei CF Craiova, a violat-o, apoi i-a luat geanta  şi telefonul. Bărbatul rămâne cu pedeapsa primită la Judecătoria Craiova, de 12 ani de închisoare pentru cele două  fapte reţinute în sarcina sa. În plus, nu are voie să  se apropie sau să  ia legătura cu victima sa încă 5 ani după  executarea pedepsei şi trebuie să achite 75.000 lei daune morale şi materiale.

Reamintim că, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au reţinut, pe 23 octombrie 2015, pentru 24 de ore, un craiovean, de 36 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de viol şi tâhărie calificată. Din cercetările efectuate de oamenii legii s-a stabilit că, pe 27 septembrie 2015, Virgil Dobre, de 36 de ani, din Craiova, care mai are la activ condamnări pentru fapte de natură penală, a ţinut calea unei tinere, de 22 de ani, care trecea prin zona triajului staţiei C.F. Craiova, întrucât se întorcea de la serviciu şi se îndrepta spre domiciliu, a ameninţat-o cu un cuţit, a târât-o într-un vagon unde a forţat-o să întreţină raporturi sexuale, apoi i-a luat geanta şi telefonul mobil şi a fugit. Fata s-a oprit în gară, la poliţiştii de la Transporturi Feroviare, cărora le-a povestit totul. Oamenii legii au demarat investigaţiile, împreună cu un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, victima a fost îndrumată către Institutul de Medicină Legală Craiova, medicii legişti confirmând în raportul eliberat că a fost vorba de viol, şi au reuşit să-l identifice pe autor. În urma probatoriului administrat, anchetatorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Virgil Dobre, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi tâlhărie calificată, iar pe 22 octombrie 2015 a fost reţinut pe bază de ordonanţă emisă de procuror pe o perioadă de 24 ore. O zi mai târziu, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost promovată către Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi de la Judecătoria Craiova, care a emis mandat de arestare preventivă pe 30 zile.  Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Dolj.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările şi, pe 11 februarie 2016, s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care inculpatul a fost trimis în judecată pentru viol şi tâlhărie calificată. Cauza a intrat în procedura camerei preliminare, a fost analizată de judecători, care, vineri, 11 martie a.c., au decis că va începe procesul, constatându-se legalitatea probatoriului administrat de Parchet. În plus, magistraţii craioveni au respins toate cererile formulate de inculpat de înlocuire a măsurii arestării preventive, bărbatul fiind şi acum încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 15 aprilie a.c., instanţa a pronunţat sentinţa în dosar, întrucât inculpatul a recunoscut comiterea faptelor. Astfel, magistraţii craioveni l-au condamnat la 9 ani de detenţie pentru viol şi tot la 9 ani de detenţie pentru tâlhărie calificată, care au fost contopite, adăugându-se şi un spor de pedeapsă, Virgil Dobre fiind condamnat la o pedeapsă totală de 12 ani de detenţie.

„Aplică inculpatului Dobre Virgil pedeapsa cea mai grea, aceea de 9 an închisoare, la care adaugă sporul de 3 ani închisoare prev. de art. 39 alin. 1 lit. b din c. pen , astfel că inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 12 ani închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive de la 23.10.2015 la zi. În baza art. 399 alin. 1 c. pr. pne. menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Dobre Virgil”, se arată în hotărârea instanţei.

Pe latură civilă, judecătorii au decis ca inculpatul să achite victimei sale suma de 65.000 de lei daune morale şi 10.000 de lei daune materiale, plus 6.200 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Atât inculpatul, cât şi victima sa au declarat apel, iar luni, 27 iunie a.c. Curtea de Apel Craiova a respins apelurile: „Respinge, ca nefondate, apelurile. Obligă inculpatul şi partea civilă la câte 50 lei cheltuieli judiciare statului. Deduce detenţia de la 15.04.2016 la zi. Onorariul avocatului din oficiu rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

 

 

 

 

Politica