sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Muncitorii au revenit pe şantierul de la cartierul chinezesc

Câţiva muncitori de la societatea Confrasilvas se aflau, marţi dimineaţa, pe şantierul de la cartierul de locuinţe de pe strada Caracal. Reprezentanţii societăţii Shandong Ningjian au dat asigurări că numărul lor va creşte, odată cu deblocarea situaţiei financiare a firmei. În septembrie ar urma să înceapă precontractarea pentru apartamentele MApN, care trebuie să fie gata la timp, conform contractului, indiferent de problemele care au existat.

Shandong Ningjian Construction Grup şi-a rezolvat problemele financiare şi e gata să recheme firmele contructoare pe şantierul de la cartierul de locuinţe, care se construieşte pe strada Caracal. Cel puţin aşa a declarat consultantul companiei, care a explicat că săptămâna aceasta se semnează actele adiţionale şi cu furnizorii de materiale.

„Toată lumea ştie că au fost nişte probleme financiare. Anul trecut, în China, a fost o destabilizare din cauza fluctuaţiei bursei. Compania a fost afectată, fiind una mare. Toate au fost afectate de situaţia aceasta, încet-încet şi-au revenit. Primăriile au început să facă plăţi şi acolo la ei, în China, şi-au recuperat din bani, iar în acest moment ei au declarat că au rezolvat efectiv problema financiare. Astăzi (marţi – n.r.), se semnează un act adiţional cu furnizorul de beton care, probabil, va fi Mitliv. Cu ei am colaborat şi până acum, urmând ca zilele următoare să se întâmple acelaşi lucru şi cu furnizorul de oţel-beton”, a explicat consultantul societăţii, Corneliu Stănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Am zis noi să fim mai catolici decât papa”

Forţa de muncă va fi asigurată de aceleaşi patru firme care s-au alăturat proiectului de la început, SC Recon SA şi SC Verde Construct SRL, ambele din Craiova, dar şi SC Confrasilvas SRL (Bucureşti) şi SC Building Astrom SRL (Piteşti).

„Sunt aceleaşi firme. Confrasilvas este deja prezentă pe şantier şi îşi pregăteşte începerea lucrărilor. Zilele acestea o să discutăm şi cu Recon, vor intra şi ei cu certitudine, probabil că de săptămâna viitoare şi, încet-încet, o să revină toate companiile pe şantier”, a mai precizat Stănescu. Întrebat de ce, în urmă cu peste o lună, au fost câteva zile în care muncitorii au fost pe şantier, iar apoi au dispărut, acesta a explicat că nu a fost vorba de o pauză, ci de o punere a lucrurilor în ordine.

„Nu a fost o pauză, a fost o chestiune procedurală pentru a reuşi să intrăm înapoi în şantier conform legii. S-a făcut o inspecţie şi o evaluare a situaţiei de aici, s-a făcut o expertiză autorizată, cu toate că nu era neapărat necesară, dar am zis să fim noi mai catolici decât papa. Era normal să mai dureze până când se reintră în lucru”, a explicat consultantul.

 

Pentru MApN, precontractările ar începe în septembrie

Conform acestuia, cele 250 de apartamente pentru MApN vor fi gata cu siguranţă la termenul anunţat iniţial, pentru că aceasta a fost una dintre condiţii la predarea terenului de către MApN către municipalitate, care a concesionat mai departe terenul către chinezi.

„Cele pentru MApN cu certitudine vor fi gata în ianuarie anul viitor, nu se pune problema. Începând cu luna septembrie, cei din MApN vor fi chemaţi pentru contractări, să-şi contracteze apartamentele. La acel moment, blocurile din faţă vor fi deja la etajul şase, undeva la începutul lunii septembrie, iar pentru tot şantierul se va face o nouă situaţie de lucrări, un nou grafic de execuţie, care bineînţeles că se va încadra în limitele legale ale autorizaţiei de construcţie. Vă vom ţine la curent”, a încheiat Stănescu.

Reamintim că, aşa cum se arată pe site-ul primăriei, autorizaţia de construcţie a fost emisă la data de 31 octombrie 2014, iar „durata de execuţie a lucrărilor este de 24 luni calculată de la data începerii efective a lucrărilor (anunţată în prealabil), situaţie în care perioada de valabilitate a autorizaţiei se extinde pe întreaga durată de execuţie a lucrărilor autorizate”, mai scrie în autorizaţie. Lucrările la cartierul de locuinţe au demarat în luna martie 2015.

Politica