duminică, iunie 2, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Albe-s străzile Craiovei

Pe străzile din Craiova s-a aşternut… un praf alb. Lumea a rămas înmărmurită când a observat că mai multe străzi din Craiova sunt acoperite de un praf alb, unii descriind că arată ca la brutărie. 

Chiar şi maşinile au fost acoperite în alb. Oamenii nu ştiau ce reprezintă şi care este întrebuinţarea respectivului praf. Radu Preda, city managerul oraşului, a lămurit situaţia. Este vorba de un material utilizat în zonele unde există fisuri pentru a evita apariţia gropilor.

“Este un material care se numeşte filler şi se foloseşte la colmatarea rosturilor din asfalt, acolo unde strada este crăpată, dar nu este spartă, pentru a nu ajunge să avem gropi în stratul de asfalt, asfaltul se tratează cu o soluţie care se numeşte emulsie pe bază de smoală şi se leagă de acest filler, praf alb. Este un material care se găsesşte în compoziţia asfaltului care se foloseşte la tot asfaltul turnat în municipiul Craiova, dar acolo fiind vorba de intervenţii locale ce se fac în crăpăturile din asfalt pentru nu apărea gropi facem acest tratament cu filer şi emulsie care prelungeşte durata de viaţă a asfaltului. Se face doar în zonele unde sunt fisuri. Este o operaţiune care se practică în toată lumea, nu am inventat-o noi la Craiova, se face peste tot la fel”, a declarat Radu Preda.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Craiovenii care au avut maşinile parcate în zonele cu pricina sunt supăraţi că praful s-a împrăştiat inculsiv pe autoturismele lor. 
"Puteau să ne anunţe, nu mai parcam maşina aici. Acum trebuie să o duc la spălătorie," ne-a declarat un şofer.

Reprezentanţi ai municipalităţii ne-au declarat că o altă variantă ar fi fost închiderea circulaţiei rutiere în acele zone. S-a preferat ca circulaţia să nu fie blocată.

 

spot_img
spot_img
spot_img

Politica