marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vacanță cu sume fără limită

Weekend fierbinte pe Litoral, atât la propriu, cât și la figurat. Tinerii au venit la mare să se distreze fără să țină cont cât cheltuiesc.

Mii de turiști se află în această perioadă pe Litoralul românesc. Prețurile au explodat și îți trebuie sume consistente de bani pentru a te distra. Un șezlong a ajuns la 20-25 de lei în Mamaia, o camera la un hotel de trei stele depășește 200 lei, iar prețurile la mâncare și băutură s-au mărit după 15 iulie.

Cu toate acestea, în cluburile cu pretenții, distracția a fost întreținută de animatoare și băuturi fine, iar turiștii din Nordul Litoralului au spus că sărbătoresc mai ceva ca în basme: patru zile și patru nopți. În cluburile amenajate chiar pe plaja din Mamaia, forfota a început după miezul nopții. Mulți tineri au fost atât de nerăbdători încât nu s-au mai oprit la hotel. S-au îndreptat direct spre plajă și apoi, după un duș rapid, spre ringul de dans.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru distracție tinerii nu au sume fixe.

"Cheltuim atât cât este nevoie. Nu am o sumă limită. Am cardul și important este să ne distrăm cu fetele", a spus un tânăr, proaspăt ajuns pe Litoral.

Pentru că au pus zilele acestea distracția pe primul plan, unii au pregătit cu simț de răspundere și portmoneul.

"Am luat doar două mii de euro cu noi. Nu este nici mult, nici puțin. Suficient cât să ne distrăm câteva zile fără limite", a mai spus Mihai, care era alături de un grup de prieteni.

Turiştii veniţi la mare în acest sfârşit de săptămână au avut o noapte albă. Dacă ziua şi-au petrecut-o pe plajă, noaptea i-a găsit pe toţi în cele mai cunoscute cluburi. Atmosfera incendiară a fost întreţinută de animatoarele îmbrăcate în cele mai extravagante costumaţii.

 

Peste tot sunt prețuri mari

Nu doar pe plajă și în cluburi a fost distracție. Tinerii prezenți în Mamaia au putut să viziteze Delfinariul, Planetariul, Dino Park, Acvariul, Satul de Vacanță și s-au putut plimba cu telegondola.

Prețurile au fost destul de mari și chiar și pentru vizite turiștii au scos din buzunare sume importante de bani. Astfel, pentru 20 de minute de demonstrație a delfinilor, doi părinți cu un copil trebuia să scoată din buzunar 125 lei: 50 lei biletul pentru un adult și 25 lei, pentru un copil.

La Planetariu biletul era 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. În fine, pentru Dino Park, tichetul costa 15 lei, intrarea generală.

La Acvariu, intrarea pentru un adult era 20 lei, iar pentru copii și studenți – 10 lei. Din păcate, Casinoul din Portul Constanța se află în continuare în paragină și nu se știe când vor începe lucrările de reabilitare. În Satul de Vacanță erau prețuri destul de mici, fiecare putând să cumpere ceea ce avea nevoie.

Distracția a continuat și în celelalte stațiuni de pe Litoralul românesc. Dacă în Saturn am arătat săptămâna trecută că nu se întâmplă ceva deosebit, în rest turiștii stau până dimineața în cluburi și terase.

 

Distracția este în toi, în toate stațiunile de pe Litoralul românesc

Oamenii au posibilitatea să se plimbe între stațiuni cu trăsura, trenulețul sau mașinuța. Dacă un drum cu trăsura costă 20 lei, plimbările cu trenulețul sau mașinuța sunt mult mai ieftine, cinci lei de persoană, însă mijloacele de transport în comun sunt pentru copii, iar adulții trebuie să se înghesuie destul de mult să aibă loc.

"Este bătaie de joc. Nu mă gândeam că putem sta așa înghesuiți. Ar fi trebuit să aibă trenulețe și mai mari, pentru adulți. Venim să ne relaxăm și suntem puși ca sardelele în trenuleț", s-a plâns un turist nemulțumit.

Față de alte stațiuni, Venus iese în evidență prin hotelurile de lux, multe dintre ele fiind de patru și de cinci stele. În rest prețurile sunt la fel în fiecare stațiune, cu același bazar obișnuit.

Nu lipsesc nici concertele estivale. Interpreți de muzică populară, manele și de muzică ușoară se plimbă între stațiuni să îi încânte pe turiștii dornici de distracție.

 

Politica