joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Razie poliţienească de amploare, cu roade bune

287 de sancţiuni contravenţionale şi 22 infracţiuni au fost constatate de poliţiştii mehedinţeni în acest sfârșit de săptămână în urma unor acţiuni simultane pe mai multe paliere

 

Peste 300 de poliţişti mehedinţeni din structurile de investigare a criminalităţii economice, judiciar, rutieră şi ordine publică au desfăşurat o serie de acţiuni care au vizat prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional. În cadrul acţiunilor au fost aplicate 287 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 51.175 lei, 205 din acestea fiind aplicate la regimul rutier, au fost reţinute în vederea suspendării 5 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Totodată, poliţiştii au constatat 22 infracţiuni, au indisponibilizat bunuri în valoare de 15.000 lei şi au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 4.106 lei.

 

Cazuri concrete: Prins cu alcool şi tutun de contrabandă

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 17.07.2015, între orele 6.20 – 10.00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Izvoru Bârzii şi Posturilor de Poliţie Comunale Brezniţa Ocol, Izvoru Bârzii şi Căzăneşti au pus în aplicare un madat de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Dr.Tr.Severin, la domiciliul unui bărbat de 23 ani, din comuna Brezniţa Ocol, judeţul Mehedinţi.În urma percheziţiei, poliţiştii, au identificat cantitatea de 1.123 ţigarete netimbrate, 30 g tutun şi 33 litri alcool, pentru care acesta nu deţinea documente de provenienţă.Bunurile menţionate, au fost ridicate în vederea confiscării.La data de 17.07.2015, au fost depistate două persoane de 69 şi 40 ani, din municipiul Orşova, în timp ce comercializau 5 litri alcool şi 520 ţigarete netimbrate, fără a deţine documente legale.Cele două persoane au fost sancţionate contravenţional conform Legii nr. 12/1990, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

 

Lua bani pe nedrept pentru 175 de oi

 

La data de 17.07.2015, poliţiştii municipiului Orşova s-au sesizat cu privire la faptul că o persoană de 41 ani, din comuna Podeni, judeţul Mehedinţi, prin înscrisuri şi declaraţii false a indus în eroare reprezentanţii organele competente şi a obţinut pe nedrept sprijin financiar din bugetul naţional pentru un număr de 175 capete ovine.Pe numele acestuia poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi fals în declaraţii.

 

Prins şi extrădat

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, în urma activităţilor desfăşurate, au depistat un tânăr de 25 ani, din Drobeta-Turnu Severin, împotriva căruia autorităţile judiciare franceze au emis un mandat european de arestare fiind condamnat la 3 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea de infracţiuni informatice.Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj.

 

Maşină furată, dar depistată

Poliţiştii au identificat un bărbat, de 42 ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, care deţinea un autoturism de culoare albă, ce figurează în evidenţele Poliţiei ca fiind sustras din Italia la data de 3.04.2014.

Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

 

Beat la volan

La data de 17.07.2015, poliţiştii Postului de Poliţie Corcova au depistat o persoană, de 38 de ani, din comuna Corcova, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism pe raza DJ 671 E, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia au fost întocmite acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

 

Conduceau fără permis

La data de 17.07.2015, a fost depistată o persoană de 44 ani, din comuna Voloiac, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea o autoutilitară, pe un drum sătesc din localitatea Valea Bună, cu ocazia verificării documentelor s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie.

Pe numele acesteia s-au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

La data de 18.07.2015, ora 2.25, a fost depistat un tânăr, de 26 ani, din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea pe o stradă din localitate, un moped, neînmatriculat, iar cu ocazia verificării s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.Pe numele acestuia s-au întocmit acte de urmărire penală sub spectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Politica