vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consiliul Local Orşova a fost curăţat de ,,Neghină”

S-a întors roata. Liberalii au câştigat de curând majoritatea în Consiliul Local Orşova prin demersuri perfect legale. De cealaltă parte, consilierii PSD şi PLR  au rămas cu buza umflată. Probabil de ciudă, cei de la PLR Mehedinţi au emis un comunicat de presă mincinos şi fără logică prin care anunţă că excluderea celor 5 consilieri PSD-PLR , printre care se  află şi un anume Ştefan Neghină, preşedinte la PLR Orşova, ar reprezenta un ,,atac fără precedent la ideea de democraţie” . Consilierul local PNL Adrian Cican ne-a explicat limpede şi clar că 4 consilieri locali PSD şi-au pierdut mandatele pentru că s-au dovedit a fi chiulangii de la şedinţe, iar Neghină de la PLR  nu mai e consilier local din cauza  traseismului politic.    

Liberalii au preluat puterea în Consiliul Local Orşova înlăturând pe cale legală de la ,,butoane” consilierii  partidul de guvernământ şi ai aliaţilor  de conjunctură. Totul s-a făcut pe cale legală, cum era şi normal. Cu toate acestea nu cei de la PSD Mehedinţi, ci cei de la PLR Mehedinţi au luat foc prin comunicate de presă sterile, văcărindu-se că nu mai au în CL Orşova pe un anume Neghină Ştefan.

,,Urmărind, practic, să instaureze dictatura în Consiliul Local Orșova, majoritatea P.N.L.- P.D.L. a votat, în ședința din data de 30.04.2015, excluderea a 5 consilieri, printre care se află și domnul Ștefan Neghină, președinte P.L.R. – Orșova. Situația este cu atât mai gravă cu cât, în fapt, opoziția din C. L. Orșova era formată doar din cei 5 consilieri excluși (4 P.S.D. + 1 P.L.R.), ceea ce a condus la o situație fără precedent: în prezent, în Consiliul Local Orșova, există doar puterea, opoziția fiind complet anihilată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În realitate, demersul din Consiliul Local Orșova, girat de conducerea P.N.L. Mehedinți, este și o formă de răzbunare îndreptată împotriva dl.-ui Ștefan Neghină, care conduce, în prezent, una din cele mai puternice organizații locale ale Partidului Liberal Reformator, formată dintr-un număr mare de foști membri ai P.N.L., indignați de fuziunea cu P.D.L.Considerăm că votul dat de majoritatea din Consiliul Local Orșova cu complicitatea conducerii PNL Mehedinți este un atac fără precedent la ideea de democraţie locală. Acest fapt dovedește că în realitate, la acest moment, modul de operare al “noului” P.N.L. este impus de oameni și metode din „vechiul” PDL. Partidul Liberal Reformator, ca singurul partid autentic liberal, apără drepturile şi libertăţile cetăţeneşti şi condamnă cu fermitate astfel de acțiuni complet nedemocratice ce au ca scop alterarea votului dat de cetățeni, ce constituie prima regulă de democrație pe care trebuie să o respecte orice partid politic într-un stat democratic”, se arata într-un comunicat transmis de PLR Mehedinţi.

 

,,Cei 4 pesedişti au fost dovediţi chiulangii, iar  Neghină , traseist!”

Consilierul local liberal din CL Orşova , Adrian Cican ne-a explicat, cu profesionalism juridic, din ce motive au fost excluşi cei 5 consilieri locali.

,, Sunt două cazuri distincte. Cei 4 consilieri PSD pe nume Nicolae Căprioru, Marius Stoica, Codruţa Popescu, actuală Nemeş, şi Marius Gutuleanu nu au participat la mai mult de 3 şedinţe ordinare consecutive, lucru confirmat de instanţa judecătorească când chiar ei au cerut dizolvarea Consiliului Local. Şi-au făcut-o cu mâna lor cum se spune. Aşa că cei 4 pesedişti au fost excluşi pe motiv de chiul la şedinţe. La Neghină e altceva şi anume traseism politic. El a trecut de la PNL la PLR  şi liberalii i-au retras sprijinul politic. Nu e atac la democraţie e respectarea legii. E normal să se plângă pentru că erau obişnuiţi să deţină numai ei puterea. Treptat, treptat, începe să li se înfunde, ” ne-a declarat consilierul local liberal Adrian Cican.

 

Cican: ,,PSD a mai pierdut şi pe consilierul local Vesa!”

Adrian Cican ne-a mai dezvăluit că PSD-ul a mai pierdut un consilier local orşovean. Este vorba de Ion Vesa, fostul primar.

,, Recent, PSD-ul a mai pierdut un consilier local la Orşova. Domnul Ion Vesa nu mai este consilier local pentru că printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, domnul Papavă Dan Ovidiu a revenit în funcţia de consilier local. Anul trecut Papavă fusese  exclus abuziv din CLOrşova printr-un ordin de prefect. Atunci USL-iştii au sărit peste două persoane de pe listă şi l-au pus pe  pesedistul Ion Vesa, consilier în locul lui Papavă. Instanţa de judecată a dovedit ulterior că demersul prefectului a fost fără temei legal şi domnul Papavă a fost repus de către justiţie înapoi pe funcţia de consilier local,” ne-a explicat Adrian Cican.

Politica