miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două fetiţe sunt căutate de două zile în Balş

Căutări disperate în Balş. Două copile, una în vârstă de doi ani şi jumătate, cealaltă de cinci ani, sunt căutate de două zile de părinţi, poliţişti, pompieri şi jandarmi. Întrucât locuinţa familiei se află pe malul Olteţului, nu este exclus ca cele două surori să se fi înecat.
Miercuri la prânz mama lor a plecat la magazin să cumpere mâncare şi le-a lăsat nesupravegheate. Tatăl era la muncă şi nici fraţii lor, unul de 14 ani, altul de 25 ani, nu erau acasă.
Floarea Barbu, mama fetiţelor, a stat plecată aproape o oră. Când s-a întors nu le-a mai găsit dar nici nu s-a impacientat, crezând că sunt plecate la rude, ori la vecini.

Când am ajuns acasă am văzut că nu mai sunt, dar m-am gândit că or fi pe la vreo rudă, pe la vreun vecin. Am fost, am întrebat, şi nimic. Am văzut poarta deschisă spre Olteţ, însă nici nu am vrut să iau în calcul ipoteza asta. Mai pe seară am fost la Poliţie să declar dispariţia, nu ştiu ce să fac, erau nişte fete cuminţi.
Floarea Barbu, mama micuţelor, potrivit gazetanouă.ro

Cinci ore a aşteptat femeia până să anunţe poliţia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 25.06.2014, în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Balş au fost sesizaţi de Barbu Floarea, din localitate, despre faptul că, în jurul orei 13.00, fiicele sale, BARBU  TEODORA ŞTEFANIA, de 2 ani şi 6 luni, şi BARBU MARIA DENISA, de 5 ani, au dispărut de la domiciliu.  La faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie, care, împreună cu efective de la I.S.U. şi I.J.J. Olt, au efectuat şi efectuează, în continuare, activităţi de căutare a minorelor, şi pe râul Olteţ, care se învecinează cu locuinţa părinţilor.
Claudia Radu, purtător de cuvânt IPJ Olt

Trei echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt participă la acţiunile de căutare a minorelor.

Pompierii Detaşamentului Slatina acţionează, cu o barcă pneumatică şi accesorii pentru căutare-salvare, pe râul Olteţ, în aval de oraşul Balş, iar un echipaj din cadrul Detaşamentului Caracal intervine, cu aceleaşi mijloace, tot pe râul Olteţ, în amonte de localitatea Osica de Sus. De asemenea, o echipă de căutare-salvare din cadrul I.S.U. Olt participă, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliţie, Jandarmerie), la acţiunile de căutare desfăşurate pe uscat.
Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt ISU Olt

Părinţii sunt disperaţi şi speră să îşi găsească fetele în viaţă. Toţi cei care pot da relaţii despre cele două copile sunt rugaţi să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la 112.

Semnalmente

BARBU ŞTEFANIA-TEODORA – 75 cm. înălţime, păr blond, tuns scurt, faţă rotundă, ochi verzi, nas mic; fără semne particulare

BARBU MARIA-DENISA – 90 cm. înălţime, păr blond, ochi verzi, faţă rotundă; era îmbrăcată cu un tricou de culoare albă.

Politica