joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Fiţi activi pentru o Dunăre vie!»

„Ziua Internaţională a Dunării” a fost marcată în avans la Craiova. Ieri la sediul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Jiu a avut loc şedinţa.
Comitetului de Bazin Jiu-Dunăre. Mesajul din acest an este „Fiţi activi pentru o Dunăre vie!”.

Mă bucur că ne-am întâlnit astăzi pentru a discuta despre importanţa acestui fluviu. Noi marcăm această zi în avans, «Ziua Internaţională a Dunării» fiind pe 29 iunie, în fiecare an.  Trebuie să conştientizăm faptul că Dunărea este un fluviu important pentru ţările dunărene din Europa şi la fel de important este că în timp am învăţat să ne adaptăm schimbărilor climatice. Aceste schimbări au demonstrat că planurile de apărare atunci când vorbim despre inundaţii trebuie să fie foarte bine puse la punct. Asta pentru ca pagubele umane şi materiale să fie reduse la minim. Noi ştim ce trebuie făcut dar şi populaţia trebuie să ştie cum trebuie să acţioneze în astfel de cazuri. Cert este că pentru o bună gestionare a situaţiilor mai puţin plăcute este nevoie de o bună coordonare pe tot bazinul, ci nu doar la nivelul anumitor judeţe. Bilanţul ultimelor inundaţii a demonstrat că am depăşit situaţiile neplăcute datorită existenţei acelor strategii de reacţie în caz de urgenţă. Le mulţumim tuturor celor care au participat la această şedinţă şi transmitem şi noi un «La mulţi ani» cu ocazia «Zilei Dunării».
A declarat directorul ABA Jiu, Marin Tălău

Prefectul de Dolj, Marius Deca, preşedinte al Comitetului de Bazin Jiu-Dunăre, a apreciat şi el eforturile depuse de autorităţi la inundaţiile din primăvară, în special implicarea primarilor de la Dunăre.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica