vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alis în lumea păpuşilor

Teatrul pentru Copiii şi Tineret Colibri, a pus în scenă spectacolul ”Alis în lumea păpuşilor”. Copiii prezenţi la teatru, au putut face o călătorie în lumea poveştilor, alături de artiştii  Alis Ianoş, Emanuel Popescu, Oana Stancu, Iulia Cârstea şi Daniel Mirea. Scenariul şi regia îi aparţin Iuliei Cârstea. Scenografia este o creaţie a maestrului Eustaţiu Gregorian, iar muzica poartă semnătura lui Alexandru Iosub.

Acest spectacol aduce în ochii celor mici o parte din poveştile copilăriei. Alis Ianoş, în rolul principal, este o fetiţă care îşi dorea să devină actriţă şi soarta face ca aceasta să poposească într-o sală de spectacol, mai exact într-o magazie a teatrului. Uimită de lumea mirifică a păpuşilor, de toate costumele de acolo, îşi doreşte şi mai tare ca visul ei să devină realitate. Astfel, ea face cunoştinţă cu actriţele teatrului, Oana Stancu şi Iulia Cârstea, pe care le invită să se joace cu ea. Le dezvăluie acestora marele vis şi spune că ar vrea să întruchipeze într-un singur spectacol pe Albă ca Zăpada, Scufiţa Roşie, Arlechino. Zis şi făcut, acţiunea se conturează în jurul lui Alis şi toţi îi fac jocul.
Din decor nu au lipsit şoricelul, pisica, câinele, vulpea, ursul, lupul, toate mânuite de către actori.

Spectacolul ”Alis în lumea păpuşilor” este făcut după un recital de-al meu, din tinereţe care se numea Un vis adevărat şi l-am pregătit împreună cu fosta mea colegă Adriana Stamate, care din păcate la ora actuală nu mai este în teatru, fiind şi bolnăvioară, s-a pensionat. Este o joacă, o fetiţă care nimereşte într-un teatru, mai precis, într-o magazie unde descoperă păpuşi, costume şi atunci îşi imaginează o lume a ei, dorind să treacă prin toate rolurile, Albă ca Zăpada, Scufiţa Roşie, Arlechino, vulpea, lupul, într-un singur spectacol. Am vrut să dăm posibilitatea actorilor să meargă şi pe compoziţii. El a fost transformat şi adus puţin în zilele noastre, în rolul principal este Alis Ianoş, fetiţa, în rolul Maricicăi este Daniel Mirea, un travestit, face un rol superb, regizorul este Emanuel Popescu, iar în celelalte roluri de actriţe este Oana Stancu şi cu mine. Noi suntem cele care ajutăm la desfăşurarea acţiunii. Am şi rol de vulpe, mânuim, avem în spate şoricei, păpuşile care se mânuiesc. Avem o pisicuţă, un câine, piticuţii la Albă ca Zăpadă. Este un spectacol din care cei mici pot să îşi ia păpuşile, iar cei mari jocul actorilor. Este un spectacol cu mare succes la public pentru că este curat, este pe gustul lor, are de toate. Este un spectacol interactiv, noi ne adresăm copilaşilor, vrem să facă parte din spectacol, o să vorbim cu ei. Este vioi, antrenant, văd costume frumoase, păpuşi.
A spus Iulia Cârstea, regizorul piesei

Policlinica Buna Vestire Craiova

Piesa este plină de umor, spre deliciul copiilor, iar actorii au făcut tot felul de ghiduşii ca să-i încânte pe aceştia.
Maricica, femeia de serviciu, interpretată de actorul Daniel Mirea este personajul care condimentează acţiunea şi îi amuză pe copii.

Joc un rol de femeie de serviciu, care face curat în teatru şi ca orice femeie care face curat în teatru, în tinereţe visa să devină actriţă, intru în jocul lor şi de aici urmează o serie de întâmplări hazlii. Actriţele mai fac glume cu ea, cu Maricica. Fac tot felul de farse, se deghizează în păpuşi, personajul meu vrea să se joace cu ele şi la un moment dat o sperie. Mă transform în mama vitregă din Albă ca Zăpadă, îmi pun un lighean pe cap, maestrul Emanuel Popescu mă ia la bătaie crezând că sunt răufăcător.
A declarat Daniel Mirea

Emanuel Popescu joacă rolul regizorului din spectacol, aflat în căutarea actorilor pentru distribuţie.

Eu sunt regizorul atotştiutor din piesă, cel care caută actorii pentru distribuţie, care voi regiza spectacolul lui Alis, mai şi glumesc cu actorii, mă şi joc. O să port un costum elegant, aşa mai de regizor.
Spune Emanuel Popescu

Pentru actriţa Alis Ianoş, piesa ”Alis în lumea păpuşilor” a reprezentat piesa de debut, în anul 2006.

Este spectacolul meu de debut cu care eu chiar am intrat în lumea păpuşilor. M-am plimbat aşa prin poveşti, am fost Albă ca Zăpada, Scufiţa Roşie, Arlechino.
Spune Alis Ianoş

Teatrul Colibri urmează seria de spectacole din stagiunea estivală ce va avea startul pe data de 1 iulie cu spectacolul “La bulivar, birjar” din Autobuzul cu păpuşi.
Stagiunea estivală se încheie cu Festivalul ”Puppets Ocupy Streets” (Păpuşile ocupă strada), ce se va desfăşura de pe 25 august până pe 1 septembrie.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica