sâmbătă, septembrie 21, 2024

Ultima ora

Sport

S-a schimbat liderul în judeţ

Turnură de situaţie în campionatul Ligii a IV-a Dolj. Plecată cu un avantaj minim după sezonul regulat, Dunărea Calafat a pierdut conducerea clasamentului, în urma unei înfrângeri inexplicabile la Segarcea. Progresul, rămas fără vreo şansă reală pentru calificarea la baraj, a produs surpriza etapei cu numărul patru din play-off.
Segărcenii au creat culoarul favorabil pentru CSO Filiaşi către adjudecarea titlului de campioană judeţeană, învingând, cu scorul de 2-1, Dunărea Calafat, fostul lider din play-off. Elevii lui Uşurelu au evoluat mai mult de o repriză în inferioritate numerică, fapt ce a contribuit la eşecul nescontat de la Segarcea.

Rezultat de care au profitat la maxim băieţii din Filiaşi, impecabili pe terenul Bistreţului. Conştienţi că nu au decât o singură variantă pentru a se menţine în lupta aprigă pentru supremaţia judeţeană, filieşenii au tranşat victoria la sfârşitul primei părţi şi începutul reprizei secunde.
Mateiţă(45) şi Răducanu(46), cu două şuturi năprasnice la “păianjen”, au semnat victoria oaspeţilor pe terenul de la Bistreţ. Gazdele au redus din avantaj spre finalul meciului, prin golul lui Marin(70), în zadar însă deoarece până la ultimul fluier al centralului tabela nu a mai fost modificată în vreun fel. Cu toate punctele adjudecate la malul Dunării, formaţia din Filiaşi a devenit acum principala favorită la câştigarea titlului, trecând cu un punct peste echipa din Calafat.

Atuul elevilor lui Ciurea este oferit şi de disputarea ultimelor două partide pe teren propriu, în ultima etapă întâlnind contracandidata “acasă”.
Noii lideri ai campionatului mai au nevoie de o victorie şi o remiză pentru a fi încoronaţi cu distincţia de campioni ai Doljului. Pentru Calafat singurul traseu valabil pentru revenirea la loc de cinste este cel presărat de şase puncte în următoarele două runde, în faţa Bistreţului şi în deplasare la Filiaşi.
Contează mult ce se va întâmpla la sfârşitul săptămânii, în cazul unui rezultat negativ al formaţiei pregătite de Ciurea în faţa Progresului şi pe fondul unei victorii a Calafatului în duelul trupelor dunărene, considerentele pot reveni de partea calafetenilor. Cel mai probabil, derbiul din finalul play-off-ului se va juca cu biletul pentru baraj pe masă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica