marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Desfăşurarea procesului electoral. Prezenţa la urne, sesizări nereguli şi sondaje.

BEC- prezenta la urne, ora 21, la nivel national 32,16%. Oltul este fruntas pe tara cu 46,57% prezenta la urne.

Potrivit exit-poll-urilor alianta PSD-UNPR-PC a obtinut intre 41 si 43% dintre voturi urmat de PNL cu 13,3 – 14,92%, PDL 10 – 12%, UDMR 6 – 7%, PMP 6 – 6,7% si independentul MIrcea Diaconu intre 5 si 5,9%. Restul candidatilor au obtinut sub pragul electoral.

BEC- prezenta la urne, ora 19, la nivel national: 26,52%. Olt-fruntas pe tara-37,93%, Mehedinti-33,16%, Dolj-31,37%, Gorj-30,56%, Valcea-28,06%

Policlinica Buna Vestire Craiova

PDL Dolj– PDL a inceput verificarea suspiciunilor legate de turismul electoral, identificand primele persoane aflate in aceasta situatie. Un exemplu in acest sens este Mirea Constantin din Simnicul de Sus, care a votat atat la sectia de votare 492 din Simnic, cat si la sectia de votare 141 din Craiova. A fost anuntata Politia, care a deplasat un echipaj pentru cercetari.

Catalin Zamfir- Forţa Civică– pe Facebook-Am facut sesizare pentru nereguli constatate la Sectia de vot 13 din Craiova (Gradinita Dumbrava Minunata), doamna presedinta Cernea Adriana spune ca nu este treaba dansei faptul ca locuitorii de pe strada Henry Coanda, care pana acum aici au votat, nu se regasesc pe Listele electorale si nu pot vota!

BEC– prezenta urne ora 16. Olt-25,07%, Mehedinti-22,92%, Dolj-20,88%, Gorj- 20,44%, Valcea-19,61%

PDL DOLJ- La sectia de votare nr. 519, din comuna Vela, reprezentantul PDL in sectia de votare a comunicat telefonic ca l-a surprins pe presedintele sectiei, Ionele Victor, avand asupra sa doua buletine, pe care era aplicata stampila cu inscriptia „votat”, pe lista PSD. Interpelat fiind de reprezentantul nostru, presedintele sectiei a refuzat sa le prezinte, rupandu-le. Reprezentantul PDL a primit instructiuni sa sesizeze imediat autoritatile si – daca este cazul – sa solicite intreruperea procesului electoral. Cazul a fost semnalat si la serviciul special 112. In acest moment, politia din localitate se afla in sectia de votare.

PSD Dolj- Organizaţia PSD Unirea va semnala instituţiile abilitate ale statului cu privire la suspiciunea de vot multiplu într-o secţie de vot din comuna Unirea. Şapte cetăţeni sunt bănuiţi că au votat şi în localitatea de domiciliu, Caraula şi Dârvari, judeţul Mehedinţi.

Evenimentul a fost sesizat în jurul orei 14.00, iar conform art. 385, lit. d din Codul Penal votul multiplu este incriminate şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, sau cu amendă.

Din păcate, gestul nu ne surprinde pentru că este acesta este stilul de campanie electorală promovat de Partidul Democrat Liberal, care a dus astfel de obiceiuri şi în Parlamentul European, denigrând România în loc să o apere.

Facem apel la cetăţenii judeţului Dolj să nu dea curs unor asemenea solicitări, pentru că îşi pun în pericol libertatea.  

 

PDL DOLJ- Delegatii PDL au constatat ca exista mai multe masini care transporta in mod frecvent alegatori la vot, astfel:

– intre Filiasi si Argetoaia (sat Salcia), un autoturism marca Logan, de 7 locuri, de culoare rosie, cu numarul de inmatriculare DJ33MOB, cara oamenii, oprindu-se frecvent in fata sectiilor de votare. In sectia de votare din Salcia, se pare ca numarul de votanti inregistrati pe listele suplimentare (peste 250) l-a depasit pe cele de pe listele permanente. Vom reveni.

– Plenita, doua masini, cu numerele de inmatriculare: DJ82KPY si DJ28MEL

– Giurgita, trei masini, cu numerele de inmatriculare: DJ90DOV, DJ85BSS, DJ55FYR

PDL a sesizat autoritatile, inclusiv prin serviciul de urgente 112. In acelasi timp, reprezentantii nostri au realizat inregistrari foto si video care vor fi puse imediat la dispozitia organelor competente.

 

Craiova-BEJ a admis contestatia PSD privind urna mobila de la Filantropia. Presedintele sectiei de votare urmeaza sa decida daca urna mobila va pleca spre pacientii spitalului.

Gorj- voturi cumparate cu papuci si bere la Baia de Fier

BEC- 12,54% dintre alegatori au votat pana la ora 13. Urban-12,09%. Rural-13,15%. Olt-17,62%, Mehedinti-15,30%, Dolj-14,45%, Gorj-13,47%, Valcea-12,52%

Valcea

PDL a sesizat ca la o sectie din comuna Tomsani, unui minor i s-a permis sa voteze.

GORJ

La sectia de votare 84 din Rovinari a ajuns o lista de la Biroul de Imigrari, destinata Primariei. Pe lista erau inscrisi 12 cetateni straini. Lista a fost retrasa dupa o contestatie a PDL.

Nereguli la sectia 18, cartier Lapus, Craiova.

O persoana este trecuta de doua ori pe lista permanenta. Diferenta dintre cele doua pozitii este ca la una lipseste un prenume. Adresa insa este identica la ambele. 

„Le-am spus celor din sectia de votare ca nu mai este nicio alta persoana la acea adresa, cu numele meu. Mi s-a spus ca ei asa au primit listele. Voi sesiza organele abilitate. Consider ca este o incalcare a legii”, ne-a declarat persoana in cauza.

Sesizari PSD

Bolnavii de la Filantropia nu pot vota. Li s-au respins cererile pentru urna mobila. Pacientii ar trebui sa voteze la sectia 123 de la Liceul CFR. PSD a facut intampinare la sectia de votare, care insa a fost respinsa. Apoi s-a facut contestatie la BEJ care nici pana acum nu a luat o decizie. Pacientii de la Filantropia sunt privati de dreptul constitutional de a vota.

Pacientii Spitalului de Psihiatrie erau aseara in aceeasi situatie. Managerul Spitalului a mers aseara la sectia de votare cu listele cu persoanele pentru care este necesara urna mobila, intrucat nu pot parasi unitatea spitaliceasca. La sectia de votare i s-a spus ca nu sunt intocmite corect. Managerul spitalului le-a refacut si a revenit la sectie la ora 19.55. Se pusese insa sigiliu. Dimineata listele au fost inregistrate la BEJ care le-a trimis la sectia de votare.

 

Marian Jean Marinescu: sunt peste 2.000 de cereri pentru urna mobila, inclusiv pentru hipoacuzici. Am facut plangeri penale, inclusiv pe numele medicilor. Ne temem ca se fraudeaza aceste alegeri. La Cosoveni, medicul care candideaza in CL da adeverinte pentru urna mobila. In unele localitati se aduc oamenii cu microbuzele.

 

Prezenta la vot

BEC-pana la ora 10, prezenta la urne a fost de 4,61%. În mediul urban-4,30%, în mediul rural – 5,03%

Dintre judetele Olteniei, Oltul a stat cel mai bine-pana la ora 10 votasera 7,80% dintre alegatori. In Mehedinti prezenta a fost de 6,03%, în Dolj-5,74%, în Gorj-5,10%, în Vâlcea-4,57%.

Urmatoarele date privind prezenta la urne vor fi facute publice la ora 14.30, pentru ora 13.

 

SESIZARI NEREGULI

PDL – Ora 08.42 – La sectia de votare 384, din comuna Leu, presedintele Paunescu Nicolae cauta stampila de control acolo unde a… plimbat ieri seara cainele. Pana la aceasta ora nu a gasit-o si procesul de votare inca nu a inceput!

PDL – Ora 12.09 – In dimineata asta, europarlamentarul Marian Jean Marinescu a fost prezent in comuna Cosoveni, unde in cursul noptii au fost taiate anvelopele mai multor masini ale candidatilor PDL pentru alegerile locale din comuna. A fost sesizata Politia, care a demarat cercetari in aceasta privinta.

 

Politica