vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DNA a început urmărirea penală în cazul CSU

De asemenea, în dosar se fac cercetări în ceea ce priveşte infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, iniţiere şi constituire de grup organizat, abuz contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului, fals intelectual, santaj.

În cadrul acestui dosar sunt cercetaţi pentru infracţiunile de mai sus următoarele persoane: FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE FOTBAL, MEMBRII COMITETULUI DE URGENŢĂ AL FEDERAŢIEI ROMÂNE DE FOTBAL, MEMBRII COMITETULUI EXECUTIV AL FEDERAŢIEI ROMÂNE DE FOTBAL, MIRCEA SANDU, LIA OLGUŢA VASILESCU, 24 DE CONSILIERI LOCALI AI MUNICIPIULUI CRAIOVA, DURU VIOREL – şeful Departamentului Licenţiere, ANDRICI ADRIAN, BADEA PAVEL, BEZE LAVINIU, ROTARU MIHAI, LIDER LICHIDARE REORGANIZARE SPRL BUCUREŞTI şi alţii.
Aceste persoane sunt acuzate că în anul 2013 au pus la cale prin mijloace frauduloase şi în scop infracţional înscierea în competiţia fotbalistică contrar legii şi ordinii publice a clubului CSU Craiova.

Acest lucru s-a făcut prin-o înţelegere frauduloasă încheiată între SANDU MIRCEA şi LIA OLGUŢA VASILESCU, cea din urmă accepând în detrimentul intereselor Municipiului Craiova şi contrar prevederilor legale, renunţarea la două milioane EURO, sumă de bani pentru care Municipiul Craiova s-a constituit parte civilă în procesul penal aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi ulterior trimis în instanţa de judecată, în schimbul oferirii echipei CSU Craiova, echipă privată sută la sută, a unui loc în competiţia fotbalistică Liga a II-a, contrar prevederilor legale, dar şi statutare ale FRF. ASFEL CĂ MUNICIPIUL CRAIOVA  A  FOST  PREJUDICIAT CU SUMA DE DOUĂ MILIOANE DE EURO, ÎN URMA HOTĂRÂRII LUATE DE CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL, LA INFLUENŢA DIRECTĂ A PRIMARULUI LIA OLGUŢA VASILESCU .

Policlinica Buna Vestire Craiova

În continuare, LIA OLGUŢA VASILESCU, în exercitarea defectuoasă a atribuţiunilor de serviciu, a iniţiat şi supus aprobării Consiliului Local un contract de asociere pe care l-a încheiat cu firma SC BLUE LIONS CAPITAL S.A. BUCUREŞTI, devenită ulterior CSU CRAIOVA, contract încheiat contrar tuturor procedurilor legale în vigoare.
Concomitent cu aceste acte frauduloase, Municipiul Craiova, din dispoziţia primarului LIA OLGUŢA VASILESCU,  a dispus evacuarea abuzivă şi ilegală a FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. din COMPLEXUL SPORTIV “ION OBLEMENCO”, punând la dispoziţia CSU CRAIOVA această bază sportivă, în mod nelegal.
De asemenea, ROTARU MIHAI, ADRICI ADRIAN, în complicitate cu SANDU MIRCEA, LUCA TEODOR (administratorul societăţii comerciale EURO EXPO SRL TÂRGU MUREŞ) şi LIA OLGUŢA VASILESCU au pus la cale preluarea controlului societăţii FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A prin procedura falimentului, în mod fraudulos, cu scopul vădit de a pune capăt acţiunilor intentate de această societate în justiţie şi de a bloca derularea unor procese în instanţele judecătoreşti şi care erau contrare intereselor lor, în special procesul penal aflat pe rolul tribunalului BUCUREŞTI.

VIOREL DURU este acuzat de fals intelectual şi complicitate de abuz în serviciu, prin exercitarea defectuoasă a atribuţiunilor de serviciu cu ocazia întocmirii regulamentului de licenţiere, contrar legii, dar şi a statutului FRF (vezi art. 54) a înlăturat obligaţia de minim trei ani afiliere pe care trebuie să o aibă cluburile care solicită licenţa pentru a evolua în Liga I. Aceste fapte au fost săvârşite în mod premeditat, cu scopul de a favoriza obţinerea dreptului de a juca în Liga I a clubului înscris în mod abuziv în competiţia fotbalistică CSU Craiova.
Ulterior, la mometul dezbaterii cererii de licenţiere a CSU Craiova, în faţa comisiei de licenţiere, VIOREL DURU a întocmit un raport prin care solicita acordarea licenţei CSU Craiova!!! În contradicţie totală cu prevederile statutului FRF, dar şi cu conduita de ani de zile a acestuia în raport cu principiile fair-play-ului sportiv.

Sintentizând, persoanele menţionate au iniţiat şi constituit un grup organizat pentru a prelua în mod fraudulos activitatea unui club de fotbal, prin mijloace ilegale şi prin influenţa funcţiilor deţinute de SANDU MIRCEA şi LIA OLGUŢA VASILESCU.
În această acţiune au fost cooptaţi mai mulţi funcţionari publici, atât din cadrul Municipiului Craiova, dar şi al judeţului Dolj, Direcţia Regională de Administrare Fiscală Craiova şi Ministerului Sportului.
La dosarul cauzei există probe indubitabile ale vinovăţiei, faptele sunt extrem de grave. Prejudiciul provocat în urma acestor acţiuni este unul uriaş.

Este de aşteptat ca în zilele următoare Direcţia Naţională Anticorupţie să anunţe începerea urmării penale detaliat pentru persoane şi chiar punerea în mişcare a acţiunii penale, deoarece faptele sunt foarte grave, sunt săvârşite în formă continuată şi îmbracă aspecte al unei grupări de tip mafiot, cu un grad ridicat de pericol social.
De asemenea, impactul social cu privire la aceste fapte este foarte mare, având în vedere suferinţele îndurate de clubul UNIVERSITATEA CRAIOVA.

Pe de altă parte, surse foarte credibile din cadrul Federaţiei Române de Fotbal spun că în zilele următoare Federaţia Română de Fotbal va anunta oficial că CSU Craiova nu poate promova în Liga I până în anul 2016, şi de asemenea i se va interzice acestei grupări să NU mai folosească culorile alb-albastre şi să NU îşi mai asocieze în vreun fel numele cu echipa de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA.

Vom reveni!

Editie.ro

Politica