marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Caracalul a câştigat Trofeul Oltenia

Neînvinsă în precedentele turnee, CS Romanaţi Caracal a suferit la malul Dunării primul eşec, scor 11-18 cu ocupanta locului secund Progresul Băileşti, dar, per total, a acumulat suficiente puncte pentru a-şi adjudeca trofeul rezervat juniorilor IV. CSS Drobeta s-a clasat pe locul al treilea, după ce în Polivalenta severineană a înregistrat trei victorii şi o înfrângere, scor 12-19 cu Caracal.

Evoluţia echipei a fost una bună, ţinând cont că am participat şi cu copii mai mici de vârstă, nu doar cu juniori IV, ci şi de minihandbal. Sper ca prin aceste trofee să atragem cât mai mulţi copii către handbal.
A spus antrenoarea Liliana Săman, de la CSS Drobeta

Golgheterul turneului de la malul Dunării a fost Cătălin Corlăţeanu (Băileşti), severinenii Laurenţiu Bădescu şi Mihai Bîtmăhai au primit premiul pentru cel mai tehnic jucător, respectiv cel mai bun portar, iar Traian Manea (HCM Craiova) a fost desemnat cel mai tânăr handbalist, având doar  8 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne-am clasat pe locul al patrulea, dar echipa mea a fost cea mai tânără, majoritatea copiilor fiind născuţi în 2003. Grupa e începătoare. Avem doar trei luni de pregătire şi aceasta e prima noastră competiţie. Îi pregătim bine şi tragem nădejde ca Oltenia o să aibă handbalişti valoroşi.
A spus antrenorul Andrei Onea, de la HCM Craiova

Turneu reînviat de AJH Dolj

Trofeul Oltenia a fost reînfiinţat după foarte mulţi ani, la iniţiativa AJH Dolj, iar oficialii de la malul Dunării regretă că Mehedinţiul nu a avut decât o reprezentantă.

Eram şi eu destul de mică atunci când se juca Trofeul Oltenia. E foarte important că s-a reuşit să se reînvie nişte tradiţii vechi. Iniţiativa aparţine celor de la Asociaţia Judeţeană de Handbal Dolj. Au participat şase echipe, din trei judeţe. Fiecare participantă a fost gazda unui turneu, iar noi l-am organizat pe ultimul, în urma căruia s-a stabilit şi câştigătoarea. Din păcate, noi în Mehedinţi avem doar un club de handbal. În schimb, Gorjul are şi echipe la sate, cum sunt cele de la Novaci sau Drăguţeşti. Felicitări profesorilor de acolo.
A precizat Doina Dobre, referent DJTS Mehedinţi

–––

Rezultatele turneului de la Severin

CSS Drobeta – HCM Craiova    13-8
Prog. Băileşti – Ştiinţa Drăguţeşti    26-14
Romanaţi Caracal – CSS Drobeta    19-12
HCM Craiova – CS Novaci    14-8
CSS Drobeta – Ştiinţa Drăguţeşti    21-12
Prog. Băileşti – Romanaţi Caracal    18-11
CS Novaci – CSS Drobeta    15-19
Ştiinţa Drăguţeşti – CS Novaci    21-17

Politica