Conecteaza-te cu noi

Educație

Seminar comun de drept penal, cu profesori şi studenţi din Craiova şi Fribourg-Elveţia

Publicat

pe

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, din cadrul Universităţii din Craiova, anunţă că în perioada 15-19 martie 2014 va avea loc SEMINARUL COMUN DE DREPT PENAL organizat împreună cu Facultatea de Drept a Universităţii din Fribourg Elveţia.
Organizarea acestui seminar are deja o tradiţie, el fiind consecinţa încheierii în anul 2005 a unei convenţii de colaborare cu Facultatea de Drept din Fribourg al cărei principal obiectiv îl reprezenta organizarea anuală a unor astfel de întâlniri între profesorii şi studenţii de la cele două facultăţi partenere. Scopul acestor întîlniri constă în analiza comparativă a reglementărilor din dreptul penal elveţian şi din dreptul penal românesc cu privire la o temă ce este stabilită anterior.
Din anul 2005 seminarul s-a desfăşurat anual, fiind găzduit, prin rotaţie, de una din cele două facultăţi partenere.

Tema dezbătută în 2014 priveşte „Dreptul penal şi justiţia pentru minori” şi este extrem de actuală şi interesantă mai ales având în vedere intrarea în vigoare a noului Cod penal care aduce modificări semnificative în materia justiţiei penale pentru minori menite a pune accentul pe protecţia şi reeducarea acestora şi nu numai pe sancţionarea lor.
Din acest punct de vedere experienţa legislativă şi practică a reglementărilor în materie din dreptul penal elveţian se dovedeşte a fi extrem de utilă atât pentru cadrele didactice, dar şi pentru studenţii participanţi la desfăşurarea seminarului. Pentru a asigura şi o abordare practică a temei supuse analizei, programul seminarului include şi o vizită la Penitenciarul pentru Minori din Craiova constând într-o sesiune informală privind punerea în executare a măsurilor educative dispuse pentru sancţionarea minorilor infractori.

Delegaţia Facultăţii din Fribourg este formată din cadrele didactice: prof. Queloz Nicolas, asist. Meylan Patricia, asist. Illanez Federico şi studenţii: Gendre Elsa, Sallin Caroline, Barras Loic, Andenmatten Gil, iar din partea Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale din Craiova vor participa cadrele didactice:  conf.univ.dr. Răducanu Ruxandra,  asist.univ.dr. Putinei Mădălina, lect.univ.dr. Voinea Raluca – Camelia  şi studenţii: Dincu Bogdan Gabriel, Ocneanu Ilona – Silvia, Oprea Carmen – Diana, Pricină – Bobeică Lavinia.

Continue Reading