sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie gustată în Polivalentă

Cu toate neajunsurile create de evoluţii stângace din punct de vedere tactic, de baschet masculin din Craiova rămâne cea mai iubită.
S-a demonstrat şi sâmbătă seara atunci când 3.500 de suporteri au susţinut formaţia în cauză în faţa Gazului din Mediaş. Mai presus de toate aceştia au susţinut spectacolul sportiv deosebit pe care l-au făcut pe parchet Bureau şi compania, unul care de data aceasta s-a încheiat cu o victorie la scor.

Este adevărat că în faţa unei echipe care are mari probleme financiare şi de lot dar chiar nu mai are importanţă cu toate că s-a desfăşurat sub semnul echilibrului în primul sfert, meciul s-a rupt în parte a doua, atunci când gazdele au pus între ei şi adversar numai puţin de 16 puncte.
Adunate cu cele opt din primul parţial a rezultat o diferenţă de 24 de puncte la pauza mare. La reluarea partidei, pe parchetul Polivalentei a revenit o formaţie mult mai relaxată, motiv pentru oaspeţi să încerce marea cu degetul.
Tripleta americană a Craiovei nu a fost de acord cu sprintul medieşenilor şi a intrat repede în meci cu Tyler foarte bun sub panou, secondat de Seals şi Bureau, care s-au apărat bine, Craiova a avut destule mingi de transformat în puncte. Şi a şi făcut acest lucru, scorul final trecând peste sută.

Nu trebuie uitate nici eforturile celorlalţi băieţi care nu s-au dat la o parte şi au răzbunat, într-un fel, înfrângerea băncii tehnice din partida tur. Meciul i-a permis celui mai bine plătit antrenor de la SCM Craiova să introducă şi jucătorii mai puţin utilizaţi, Damian şi Ciotlăuş prinzând şi câte un minut pe parchet.
Poate cel mai iubit jucător de la SCM “U”, Ionuţ Drăguşin dă înapoi Craiovei din ceea ce primeşte. Adulat de puşti şi apreciat de adulţi pentru modul său de a fi, atât pe teren cât şi în afara lui, Ionuţ a decis, după cum am anunţat în urmă cu ceva timp, să înfiinţeze în Bănie o academie de baschet. Forţat să stea departe de aceasta datorită accidentării suferite anul trecut, Drăguşin nu s-a putut implica total. O dată cu revenirea în Bănie, la antrenamente, au început şi acţiunile de promovare a baschetului juvenil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prima dintre acestea a avut loc sâmbătă dimineaţa la Colegiul Naţional “Elena Cuza”, acolo unde micii baschetbalişti de la “Academia de baschet Ionuţ Drăguşin” s-au întâlnit cu formaţia unităţii şcolare amintite. Spectacolul oferit pe teren de micii practicanţi ai baschetului a fost total, Seals şi Bureau, prezenţi să-şi susţină colegul în promovarea baschetului, apreciind efortul puştilor. Nu rămâne decât să urăm ca astfel de acţiuni să continue iar lui Ionuţ revenirea cât mai rapidă pe teren.

–––––-

SCM-U Craiova – Gaz Metan Mediaş 106-78 (29-21, 28-12, 18-27, 31-18)

SCM “U”: Sokk (7), Seals (16), Kovac (14), Bureau (17), Tyler (23)
Au mai jucat: Căpuşan (8), Popescu (12), Babic (9), Damian, Ciotlăuş
Antrenor: Milan Nisic

Mediaş: Bogavac (21), Dumitrescu (19), Tsiaras (17), Mandache (9), Radetic (3)
Au mai intrat: Dumitru (3), Solopa (2), Marojevic (4), Funar, H. Cristean.
Antrenor: Marcel Ţenter

Politica