joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minerii au «ucis» campionatul la Mehedinţi

Disputat pe Stadionul Termo, în prezenţa a peste 250 de spectatori, derby-ul campionatului judeţean de fotbal din Mehedinţi a fost tranşat de Minerul, care s-a impus cu 2-0. Astenia de primăvară a afectat însă prestaţia din teren a celor două combatante, al căror joc nu s-a ridicat la nivelul unor pretendente la promovare.
După o primă repriză modestă, în care s-a evidenţiat doar şutul din unghi al lui Făinişi, respins în corner, în minutul 43, de veteranul Nedelcea, partea secundă a fost ceva mai animată.

Portarul Drobetei a respins cu piciorul şi şutul lui Enea, dar n-a mai putut interveni la reluarea lui Porcescu, din minutul 59. Peste doar 5 minute, oaspeţii au majorat avantajul, prin Făinişi.
Deşi a avut superioritate numerică, după eliminarea lui Iordache, din minutul 77, gazdele n-au reuşit nici măcar golul de onoare. De altfel, Drobeta a expediat primul şut pe poartă de-abia în minutul 85, când balonul trimis de nou-intratul Buţă a fost reţinut fără probleme de Lascu, portar care nu primise gol nici în partida-tur, câştigată de Minerul cu 4-0.

Speră să aibă resurse pentru baraj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fără rival în campionat, echipa cu sediul la Valea Copcii speră să facă faţă şi meciurilor de baraj, însă nu dispune şi de bugetul necesar pentru Liga a III-a.

Ştiam că dacă vom învinge, luăm o opţiune serioasă pentru câştigarea campionatului judeţean. Am adoptat o tactică diferită faţă de meciul-tur. Am urmărit doar cele trei puncte, nu să dăm cât mai multe goluri. Oricum, Drobeta are o echipă bună. Noi nu suntem pregătiţi sută la sută şi mai avem de lucrat. Obiectivul meu e promovarea, dar  ştiu dacă vom fi susţinuţi în continuare de conducere. După părerea mea, campionatul nu e încă jucat. Mai sunt 36 de puncte în joc.
A declarat antrenorul-jucător Boboescu

Acesta a fost contrazis chiar de elevul său Mario Porcescu, care şi-ar fi dorit ca lupta pentru adjudecarea titlului judeţean să fie mai strânsă.

E bine că am câştigat. Acum nu cred că ne mai prinde nimeni. Sincer, preferam să fie campionatul mai strâns. Avem 13 puncte avans şi cred că va interveni o stare de relaxare în jocul nostru. Cu Drobeta am stat rău la capitolul pregătire fizică. Poate a contat şi căldura neaşteptată din ultimele zile.
A spus Porcescu, golgheterul  campionatului judeţean, cu 16 reuşite

Mihart a  debutat cu stângul

Învinsă, echipa înfiinţată vara trecută e acum cu gândul la sezonul viitor, iar noul antrenor Cornel Mihart vrea ca în acest retur să decidă pe care dintre jucători va mai conta din toamnă.

Am avut probleme cu aşezarea în teren. Va trebui să ne îmbunătăţim jocul în perioada următoare.  Acest retur va fi unul de edificare asupra lotului. Obiectivul e să facem o echipă competitivă pentru sezonul viitor, când sperăm să câştigăm campionatul, dar ca să promovăm avem nevoie şi de sprijinul autorităţilor locale.
A spus Mihart

Politica