sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zăpada se depozitează lângă blocuri

De când a demarat acţiunea de ridicare a zăpezii de pe străzi, Primăria Craiova anunţă zilnic că tone de zăpadă sunt descărcate lângă rampa ecologică de la Mofleni. Adevărul este însă că nu doar acolo sunt duşi munţii de zăpadă.  Locuitorii din cartierul Lăpuş (zona învecinată cu Halta Bordei) s-au plâns că, în fiecare zi, utilaje ale primăriei descarcă zăpada lângă blocurile lor.

Zilele trecute când m-am dus acasă, am trecut pe acolo. M-am speriat când am văzut muntele de zăpadă. Am întrebat vecinii şi mi-au spus că de săptămâna trecută tot descarcă utilajele primăriei zăpada acolo.
A spus o  locatară a blocurilor din vecinătatea rampei

Au venit multe maşini şi au descărcat aici. Am auzit că primăria spune că duce zăpada la Mofleni. O duce-o şi acolo, dar şi aici aduc multă, aşa cum vedeţi.
Declară un craiovean

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alţi craioveni spun că municipalitatea descarcă în zona respectivă zăpada “ca să economisească motorina”.

Una peste alta, locuitorii din Lăpuş sunt mulţumiţi că zăpada e luată de pe străzi, dar se tem de momentul în care se va topi:
Este un lucru bun, rămâne de văzut dacă o să mergem cu bărcile pe aici şi ne vom inunda, dar e bine că au scos-o din oraş.

«Este rampă intermediară»

Reprezentaţii societăţii de Salubritate au venit cu lămuriri. Noul punct de colectare a zăpezii are toate “actele în regulă”, nu cauzează probleme nimănui, ci din contră a uşurat activitatea deszăpezirii. Pe platforma cu pricina este descărcată zăpada din zona centrală a oraşului, din Lăpuş, Calea Bucureşti, potrivit reprezentanţilor Salubritate.

Am primit acordul directorului de la CFR, este o rampă intermediară, are platformă betonată, în situaţia în care se topeşte zăpada, apa este preluată, are un sistem de drenaj format din mai multe canale. Faptul că a fost cantitatea atât de mare şi am fost nevoiţi să deszăpezim şi să cărăm zăpada cât mai repede, din punctele mai apropiate acestei zone (nr.cartierul Lăpuş Argeş) am dus zăpada aici, ca să nu avem costuri duble.
A declarat directorul SC. Salubritate Craiova, Popescu Cristian

Primăria a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă că de luni seara şi până marţi dimineaţa au fost încărcate şi transportate, la cele două puncte de descărcare autorizate din vecinătatea rampei ecologice de la Mofleni, 2.840 tone de zăpadă.

Comandamentul de deszăpezire al municipiului Craiova, înfiinţat prin dispoziţia primarului municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, şi-a continuat  activitatea, la nivelul întregului oraş. În intervalul 03.02.2014, ora 07:00 – 03.02.2014, ora 19:00, au intervenit la nivelul întregului municipiu 48 de utilaje şi s-au utilizat 10 tone de material antiderapant. În acest interval, la activitatea de deszăpezire au fost angrenate 110 persoane din cadrul S.C. Salubritate Craiova S.R.L., R.A.A.D.P.F.L. Craiova, R.A.T. Craiova, C.A.O. Craiova şi S.C. Termo Craiova S.R.L. În intervalul menţionat au fost încărcate şi transportate, la cele două puncte de descărcare autorizate din vecinătatea rampei ecologice de la Mofleni, 3.150 tone de zăpadă. În intervalul 03.02.2014, ora 19:00 – 04.02.2014, ora 07:00, au intervenit la nivelul întregului municipiu 51 de utilaje şi s-au utilizat 10 tone de material antiderapant. În acest interval, la activitatea de deszăpezire au fost angrenate 30 persoane din cadrul S.C. Salubritate Craiova S.R.L., R.A.A.D.P.F.L. Craiova, R.A.T. Craiova, C.A.O. Craiova şi S.C. Termo Craiova S.R.L.
Primăria Craiova

Totodată, potrivit documentului menţionat, funcţionarii din cadrul Direcţiei Administraţie Publică şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Craiova au sprijinit, în intervalul 03.02.2014, ora 07:00 – 04.02.2014, ora 07:00, 34 persoane fără adăpost. Nouă persoane au fost cazate la centrul social „Sfântul Vasile” pentru persoane fără adăpost, situat în str. Râului nr. 42 B, iar alte 25 persoane au fost cazate la Căminul pentru persoane vârstnice Craiova.

Politica