vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Probleme la SCJU Craiova

CAS Dolj a efectuat mai multe controale în luna decembrie a anului trecut, la furnizorii de servicii spitaliceşti. Controlul a avut ca tematică verificarea respectării obligaţiilor prevăzute în contractele de furnizare de servicii medicale spitaliceşti. În urma acestor controale au fost constatate o serie de nereguli  la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova. Astfel, în respectarea obligaţiilor contractuale s-a stabilit reţinerea unui procent de 1% din valoarea de contract aferentă lunilor în care au fost identificate nereguli, adică aproximativ 165.000 lei.

Această măsură a fost luată din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale stipulate în contractele de furnizare de servicii medicale spitaliceşti încheiat cu CAS. În urma controlului efectuat, s-a hotărât recuperarea sumelor aferente biletelor de trimitere pentru investigaţii paraclinice eliberate de medicii curenţi din cadrul unităţilor sanitare, precum şi a sumelor reprezentând valoarea reţetelor prescrise, pe perioada spitalizării pacienţilor internaţi. Directorul SCJU Craiova, Bogdan Fănuţă a declarat că neregulile ţin mai mult de partea administrativă, iar pacienţii nu vor fi afectaţi din niciun punct de vedere. Acesta a mai spus că banii vor fi reţinuţi în acest an şi se vor lua din valoarea de contract pe care unitatea sanitară o are cu CAS Dolj.

Este un control efectuat în luna decembrie, care a vizat anul 2013 şi în cadrul căruia au fost găsite câteva nereguli. A fost control pe spital, nu pe partea de ambulatoriu. Au fost găsite câteva nereguli administrative. S-a reţinut în urma controlului şi a fost propus şi aprobat 1% din valoarea de contract pe lunile septembrie şi octombrie, ceea ce înseamnă ca sumă 165.000 lei. Controlul a vizat perioada ianuarie-noiembrie 2013, iar banii vor fi reţinuţi în anul 2014. În continuare o să analizăm ceea ce a fost găsit şi o avem o discuţie cu CAS Dolj, astfel încât să vedem care va fi modalitatea prin care se vor reţine aceşti bani, pentru a nu exista probleme cu aprovizionarea de medicamente şi materiale.
A precizat directorul SCJU Craiova, Bogdan Fănuţă

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fănuţă: «Este o problemă până le reînvăţăm să le completăm»

Totodată, managerul spitalului a menţionat că această problemă a fost deja dezbătută în consiliul medical. Fănuţă a mai spus că de vină este sistemul medical, de schimbările care au loc anual, iar acest lucru reprezintă ,, o problemă până  medicii le reînvaţă să le completeze’’.

Au fost foi în care n-au fost parafate toate biletele de internare, deconturile de cheltuieli nu erau toate semnate de pacient. Au mai fost câteva probleme cu pacienţii care şi-au luat reţete de la medicii de familie pe perioada internării şi atunci s-a suprapus eliberarea reţetei cu foaia de observaţie. Am  organizat consiliu medical cu toţi medicii şefi de clinică şi am discutat aceste probleme. În fiecare an se schimbă diverse lucruri. S-a schimbat din nou formularul pentru reţete, iarăşi este o problemă până le reînvăţăm să le completăm. Aceşti bani se iau din valoarea de contract pe care o avem cu CAS Dolj pe anul 2014. CAS ne dă bani, iar bugetul e împărţit de noi în funcţie de necesităţi. Se vor lua din bugetul total pe care îl avem cu CAS, vom discuta să fie o sumă eşalonată.
A adăugat directorul SCJU Craiova, Bogdan Fănuţă

Politica