vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

RAT Craiova a modernizat un tramvai cu 9.200 de euro

În halele Regiei Autonome de Transport din Craiova a fost modernizat primul tramvai dintr-un lot de 15 care se vor moderniza aici. Directorul Radu Preda s-a declarat mulţumit de faptul că prin forţe proprii şi cu bani puţini, adică circa 10.000 de euro, a reuşit ceea ce în altă parte ar fi costat mult mai mult. Moment important în istoria RAT Craiova, aşa cum a ţinut să precizeze, în cadrul unei conferinţe de presă, chiar directorul Radu Preda. În atelierele proprii a fost modernizat unul dintre tramvaiele care circulau în Craiova înainte de începerea lucrărilor de reabilitare a liniei de rulare.

Modernizarea tramvaiului a durat şase luni de zile. Costul final a fost de 9200 de euro şi credem că la următoarele tramvaie vom reuşi să ajustăm această sumă. Oricum, faţă de ce exemple avem în ţară, cu tramvaie reabilitate la cel puţin 100.000 de euro, cred că ne-am descurcat bine.
A declarat directorul Radu Preda

Acesta a mai spus că tramvaiele reabilitate la RAT Craiova vor începe să circule cel mai târziu în iarna anului viitor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eu zic că un termen maxim este iarna anului viitor. Este mai bine să oferim un termen mai lung, iar lucrările să se termine mai devreme.
A mai spus directorul Preda

La conferinţa de presă a participat şi primarul Lia Olguţa Vasilescu. Edilul a anunţat că municipalitatea a finalizat actele pentru achiziţionarea de autobuze.

Astăzi vom urca pe SEAP (Serviciul Electronic de Achiziţii Publice) licitaţia pentru achiziţionarea autobuzelor. Este un contract multianual prin care vom achiziţiona 50 de mijloace de transport în comun noi.
Lia Olguţa Vasilescu

De asemenea, edilul a mai spus că municipalitatea craioveană va beneficia de fonduri europene pentru renovarea halelor de la RAT.
Referitor la noul tramvai dar şi la linia de rulare, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că este încântată de ce au reuşit cei de la RAT Craiova.

Sper ca linia de rulare să fie gata până în toamnă. Nu am reuşit, din păcate, să modificăm proiectul astfel încât ea să fie construită în întregime pe dală continuă.
A mai spus primarul Craiovei

După conferinţa de presă, jurnaliştii au fost invitaţi în halele de la RAT Craiova, unde muncitorii lucrau de zor la alte câteva tramvaie. A fost prezentat apoi şi “prototipul”, adică tramvaiul modernizat cu 9200 de euro. Acesta a rulat pe linia interioară.

Este mult mai silenţios după cum se poate observa. Dorinţa noastră este să avem la Craiova tramvaie cu platforma joasă, aşa cum prevăd mai nou regulile Uniunii Europene.
Lia Olguţa Vasilescu

Politica