joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se reabilitează termic blocuri

Primăria Craiova a transmis un comunicat de presă în care se spune că “Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a semnat astăzi (n.r. ieri) autorizaţiile de construcţie pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor pentru care s-au strâns semnăturile necesare intrării în programul european.”
De asemenea, municipalitatea a transmis că 300 blocuri din Craiova s-au înscris pentru reabilitare termică şi a reamintit că a reabilitat gratuit două scări de bloc.

“Municipalitatea a demarat procesul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe în 2012. Din cele peste 3.600 de blocuri existente în Municipiul Craiova s-au înscris în procesul de reabilitare termică circa 300 de blocuri.
În primul lot de reabilitare termică sunt în scrise 93 de blocuri pentru care Consiliul Local al Municipiului Craiova a apobat documentaţia de avizare în şedinţa extraordinară din data de 23 mai 2013.
După cum se ştie, municipalitatea a reabilitat experimental şi gratuit două scări de bloc, una în cartierul Craioviţa Nouă, cealaltă pe Calea Bucureşti, utilizând două sisteme diferite de anvelopare termică – cel clasic cu polisteiren şi cel care prevede placarea imobilelor cu panouri prefabricate de aluminiu, tip sandwich.
Termenul de executare a lucrărilor este stabilit a fi cuprins între trei luni de zile pentru imobilele P+4 şi cinci luni de zile pentru imobilele P+8 şi P+10, în această perioadă urmând a fi reabilitate, la fiecare imobil: faţada, terasa şi planşeul de peste subsol.
În cadrul procesului de reabilitare termică se vor executa următoarele lucrări:  
izolarea termică a pereţilor exteriori; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente necorespunzătoare din punct de vedere energetic, cu tâmplărie termoizolantă, performantă energetic; închiderea balcoanelor cu tâmplărie performantă energetic, acolo unde este cazul, inclusiv izolarea parapeţilor de la balcoane; termo-hidroizolarea terasei-planşeu; izolarea termică a planşeului peste subsol;
lucrări de reparaţii la elementele de construcţii care prezintă pericol de desprindere; lucrări de intervenţie la instalaţia de distribuţie a agentului termic pentru încălzire, precum şi la instalaţia de apă caldă din subsolul blocului de locuinţe”

Primăria Craiova

Politica