marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

La 80 de ani, ar putea fi campioane la sărit gardul

Situaţie la limita absurdului în centrul Craiovei. Şapte persoane trebuie să escaladeze, cu ajutorul a două scări, gardul înalt de trei metri, pentru a ajunge la proprietatea lor. Situaţia datează din 2006, atunci când familiile Mitu Şi Fântână au pierdut, în favoarea unui vecin, dreptul de servitute Şi implicit accesul către casă. Cele mai vârstnice persoane din cele două familii au 80 de ani dar spun că, de voie-de nevoie,  s-au obiŞnuit să sară gardul cu scara.

Familiile Mitu Şi Fântână locuiesc pe strada Mamaia, la numărul 7A. Din anul 2006, cei Şapte locuitori ai imobilului sunt nevoiţi să escaladeze un gard de trei metri înălţime, cu ajutorul a două scări din lemn. Asta pentru că, la un proces pe care l-au avut cu un vecin, au pierdut dreptul de servitute. O soluţie de compromis ar fi spargerea zidului Şi înfiinţarea unei căi de acces prin curtea bisericii Mântuleasa, care este vecină de gard cu cele două familii.

Procesul a început în anul 2003. După patru ani, la sfârŞitul anului 2006, vecinul nostru a câŞtigat Şi astfel a îngrădit calea de acces, care avea 20 de metri lungime Şi 1,93 metri lăţime. De atunci ne chinuim cu scările astea.Spune Vasilica Mitu, o femeie care are 78 de ani

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru că instanţa le-a luat dreptul de acces spre proprietate, cele două familii încearcă acum să găsească o altă cale de acces, prin strada Unirii. Pentru asta trebuie să se judece cu un alt vecin, Şi, până la soluţia finală, continuă să escaladeze gardul cu ajutorul celor două scări.
De când au pierdut dreptul de servitute, cei Şapte mebri ai familiilor Mitu Şi Fântână traversează curtea Bisericii Mântuleasa. Bătrânele spun însă că li s-ar fi reproŞat faptul că strică „imaginea” bisericii, fiind văzute de enoriaşi escaladând gardul.

În momentul în care s-a renovat biserica, avea acces mai prin faţă, dar de când s-au terminat lucrările, nici părintelui nu îi mai convine să sărim gardul pe aici, toată ziua.
a spus Maria Fântână

Deocamdată, situaţia rămâne fără rezolvare. Sau, mai bine zis, cei Şapte locuitori din casa de la adresa strada Mamaia nr. 7A trebuie să continuie să facă sport extrem peste gardul înalt de trei metri. Şi eventual să cheme o echipă de la „Cartea Recordurilor”, poate-poate devin celebri pe tot mapamondul.

Politica