joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ostroveniul speră ca anul acesta să fie cu noroc. Recolta pofteşte la play-off

Una dintre formaţiile cu potenţial din judeţul Dolj, care a lansat un jucător în prima ligă lituaniană, Recolta Ostroveni, nu a încheiat sezonul de toamnă pe un loc care să îi asigure prezenţa în play-off, dar şansele persistă. Clasată la mijlocul clasamentului, pe poziţia a opta, formaţia din Ostroveni nu are motive de îngrijorare pentru primăvară, dar în acelaşi timp trebuie să pregătească în detaliu abordarea celei de a doua jumătăţi a campionatului doljean, deoarece cursa play-off-ului este una extrem de strânsă. Actuala clasare este însă contestată de către Recolta. Antrenorul principal Florescu Ovidiu afirmă că li s-au “furat” puncte nedrept, în urma deciziei AJF Dolj de a oferi grupării din Segarcea miza jocului direct dintre cele două la masa verde, după ce aceasta a contestat faptul că oaspeţii au introdus un jucător în condiţii neregulamentare.

În primă instanţă, contestaţia Progresului Segarcea a fost respinsă de comisia de disciplină a AJF Dolj, însă aceasta a revenit asupra cazului şi a dat câştig de cauză formaţiei din Segarcea, care s-a ales cu cele trei puncte puse în joc. Ostroveniul nu vrea să renunţe fără luptă, iar oficialii clubului au depus recurs direct la FRF şi aşteaptă în cursul lunii ianuarie o decizie, în care au încredere că le va fi favorabilă. Astfel, dacă vor primi un răspuns pozitiv din partea federaţiei, Recolta ar devansa echipa din Segarcea şi ar urca până pe locul patru, poziţia la care aspiră gruparea din Ostroveni. Pregătirea de iarnă va lua startul pe 20 ianuarie, iar pentru a-şi încărca bateriile, tehnicianul principal le-a pregătit un program intens jucătorilor de la Ostroveni cu patru-cinci antrenamente pe săptămână, un amical în week-end şi un posibil cantonament de zece zile la Băile Herculane, în funcţie de buget.

Suntem în grafic. Contează foarte mult cele trei puncte pe care le-am pierdut nesportiv la Segarcea, pentru care am şi depus recurs la FRF. A fost o decizie nejustă a comisiei de disciplină din cadrul AJF Dolj, care după ce au respins contestaţia celor de la Segarcea, care au susţinut că noi am introdus un jucător greşit în timpul meciului direct cu aceştia, aceeaşi comisie a revenit asupra deciziei şi a hotărât să le acorde cele trei puncte la masa verde. Aşteptăm decizia de la FRF, pentru că cele trei puncte sunt importante, dacă le aveam acum, urcam pe patru. Obiectivul nostru în fiecare an este să ne clasăm cât mai sus, de preferat în play-off. Până acum suntem mulţumiţi de jocul echipei, dar vrem să mai luăm câţiva juniori, să promovăm de la propriile grupe, ori de la un centru din Craiova. Privind pregătirea de iarnă, ne vom reuni pe 20 ianuarie şi vom efecuta câte patru sau cinci antrenamente pe săptămână. Despre cantonament pot spune că ne gândim la acest lucru, dar voi avea o întâlnire pe 15 ianuarie cu primarul şi în funcţie de buget, vom vedea dacă putem organiza un stagiu de pregătire de zece zile la Băile Herculane.
A declarat, pentru „Ediţie Specială”, Florescu Ovidiu, antrenorul principal al Recoltei Ostroveni

Policlinica Buna Vestire Craiova

Despre situaţia financiară tehnicianul a menţionat că sursele de bani provin de la Primărie şi câţiva mici sponsori, iar jucătorii primesc prime pentru victorie, muncind în paralel pentru a câştiga banii necesari vieţii cotidiene.

Pe jucători îi remunerăm cu prime la victorie, nu primesc salarii, dar muncesc în paralel pentru a-şi câştiga traiul. Avem o situaţie financiară stabilă, nu avem de ce să ne plângem, banii vin de la primărie şi câţiva sponsori. Atmosfera este bună în cadrul echipei, iar autorităţile locale ne sprijină în totalitate.
A precizat Florescu

În viitor, promovarea este văzută cu ochi buni de antrenorul grupării din Ostroveni, dar banii rămân principala problemă. Un sezon în Liga a III-a atinge sume frumuşele, care nu sunt uşor de susţinut, dacă investiţiile majore vor proveni numai de la autorităţile locale.

Normal că ne-am dori să promovăm şi noi cândva, dar problema principală rămâne bugetul. Liga a III-a creşte automat cu mult costurile unei echipe de fotbal. Începând de la baremele pentru arbitraj până la plata jucătorilor, deplasări şi toate cele. Dacă vom deţine în viitor puterea financiară să rezistăm în liga a III-a, eu zic că actualul lot plus câţiva jucători tineri, proaspeţi, va avea capacitatea să se bată cu succes la promovare. Însă pentru acest sezon, rămânem rezervaţi şi ne dorim doar o clasare cât mai bună, în primele patru.
A mai spus Florescu

Politica