miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Greu doar până la pauză

Meciul dintre SCM Craiova şi CSM Bucureşti s-a încheiat cu un scor favorabil gazdelor care însă au muncit serios pentru victorie. Una care după primele 30 de minute de joc părea pusă sub semnul întrebării. Partida de ieri după amiază a început în notă de dominare a oltencelor, care având în Roxana Han omul responsabil cu golul a reuşit să marcheze de trei ori  pentru a se menţine în plasa unei echipe care a arătat că a venit la Craiova pentru victorie. Temperamentalul Vasile Mărculescu şi-a făcut numărul pe banca tehnică, în timp ce Alina Dobrin a contribuit din plin la punerea în valoare a colegelor sale. Fără a străluci în joc, SCM reuşeşte să se ţină de adversar prin golurile lui Cioaric şi Gavrilă, o tânără interesantă, cu un bagaj tehnic bun, pentru ca la mijlocul primei reprize să se înregistreze scorul de 7-7. Iniţiativa a avut-o însă formaţia gazdă care a beneficiat, aşa cum aminteam, de mintea limpede a Alinei Dobrin, în timp ce de partea cealaltă, desele schimbări pe posturi sau menţinerea în teren a unor jucătoare care nu s-au conectat la importanţa meciului nu a dat roadele scontate. Craiova a reuşit însă să nu lase adversarul să se desprindă mai ales datorită apărării care nu a funcţionat rău dar şi intervenţiilor Ionicăi Munteanu.

Avantajul minim de un gol pe care bucureştencele l-au avut la pauză nu spunea mare lucru, meciul fiind deschis oricărui rezultat. Plusul de forţă şi experienţă, constituiau avantajele unei echipe care a încercat prin orice mijloace să se apropie de victorieDe la cabine au revenit alte echipe. Craiova a arătat o faţa pe care e de dorit să o păstreze şi de aici înainte, cu o apărare mobilă, atentă şi intuitivă, fapt ce a permis să se recupereze multe mingi. Pe contraatac, având drept vârf de  lance pe Nicoleta Dincă în trei rânduri şi pe Carmen Ilie o dată, SCM a reşuit să înscrie de patru ori în inferioritate numerică fără a primi vreun gol. Referitor la acest capitol nu trebuie uitată brigada de arbitrii care a făcut în dese momente tot posibilul pentru a ieşi în evidenţă. Parcă, fără a fi acuzaţi de patriotism local, a acordat cei cinci la sută (ba poate mai mult) oaspetelor şi nici de cum gazdelor.

În partea a doua SCM Craiova, a dominat jocul mai mult în inferioritate numerică, decât în şase, la aproape orice contact fiind dictate eliminări sau lovituri de la şapte metrii. Cu toate acestea, în numai 12 minute, elevele lui Carmen Amariei au dus scorul la 22-16. Cu atât mai frumoase au fost realizările lui Dincă, Florica, Nicu, Amariei sau Han, realizări care l-au redus la tăcere pe Mărculescu.  La toate reuşitele din atac ale gazdelor s-au adăugat paradele Ionicăi Munteanu care a închis poarta şi a dat încredere echipei. Finalul de joc a fost electrizant, Craiova fiind descătuşată. 31-24 pentru gazde după un parţial de 18-10, dominat total şi fără probleme. Victoria oltencelor nu poate fi pusă la îndoială, a fost una care a arătat că echipa are calitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De acum înainte trebuie să existe şi continuitate pentru ca SCM Craiova să demonstreze că este reprezentanta de seamă a Olteniei în Liga Naţională de handbal feminin. Prin cele trei puncte câştigate miercuri seara, SCM Craiova se apropie de obiectiv, urcând la patru puncte în spatele CSM Bucureşti, echipă care înaintea etapei ocupa locul şase. Pentru SCM Craiova au jucat Munteanu – Cioaric, A. Amariei, Snopova, Gavrilă, Han, Florica, Carmen Ilie, Gogoriţă, Dincă şi Ianaşi. Cele mai bune marcatoare au fost Nicoleta Dincă, opt reuşite şi Roxana Han cu şapte goluri.

Politica