Conecteaza-te cu noi

Oltenia

Craioveancă de 26 de ani, «dolce-chef» în Italia

Publicat

pe

Puţin pesimistă, puţin timidă, puţin nesigură dar …dulce! Aşa începe un jurnalist italian descrierea Mădălinei Pometescu, o tânără de 26 de ani din Craiova, care a câştigat recent marele premiu la Bake Off Italia, o variantă “dulce” a emisiunilor de tip “master-chef”. Mădălina a intrat în competiţie în luna septembrie. Nu i-a fost uşor, după cum a mărturisit jurnalistului italian Mattia Buonocore. I-a surprins pe apropiaţi, atunci când le-a spus că s-a înscris în competiţia “Bake Off”. Craioveanca de 26 de ani a ajuns în Italia, mai exact la Marsciano, în provincia Perugia, după ce mama ei s-a mutat la Milano cu serviciul. A terminat liceul în Italia şi are o fiică de cinci ani. Mărturiseşte că de mică îi plăcea să stea în bucătărie. Pasiunea pentru a găti prăjituri şi-a descoperit-o însă recent, cu doar doi ani şi jumătate în urmă.

Când eram mică, îmi lipeam nasul de geamurile cofetăriilor.
A spus Mădălina în clipul de prezentare a emisiunii Bake Off Italia

Această pasiune pentru dulciuri  i-a adus acum o sumă importantă de bani, 200 de mii de euro. Bani cu care, spune ea, îşi va deschide un laborator propriu de cofetărie. La Craiova a fost ultima oară acum cinci ani. A locuit în cartierul Brazda lui Novac, dar a plecat înainte de a-şi termina cursurile în Italia. În curând, Mădălina va lansa o carte de reţete dar va avea şi o emisiune la un post de televiziune din Italia. Vis devenit realitate pentru o tânără plecată din Craiova.  Pe 3 ianuarie, Mădălina a câştigat finala competiţiei, gătind un pandişpan şi devenind astfel “Cel mai bun cofetar amator”, în cadrul emisiunii-concurs “Bake Off Italia”, pe canalul Real Time. În competiţie au fost 9 particpanţi, iar confruntarea nu a fost deloc una uşoară, ştiut fiind că italienii sunt mari maeştri cofetari.

Continue Reading