vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cursuri de engleză şi germană, pentru oamenii de afaceri din Craiova

Cea de-a doua ediţie a proiectului Business Langugage Classes, anterior numit Business English Classes începe de astăzi. Proiectul este realizat de AIESEC Craiova, în parteneriat cu Şcoala de limbi străine DAGMAR şi se adresează mediului de afaceri local. Business Language Classes, desfăşurat pe o perioadă de trei luni, între 6 ianuarie şi 4 aprilie, oferă cursuri de engleză şi germană de afaceri  către angajaţii companiilor craiovene, aceştia având oportunitatea de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele lingvistice într-un mod organizat şi profesionist. Curricula a fost structurată în module de pregătire special concepute pentru a răspunde nevoilor participanţilor, indiferent de nivelul acestora de limba engleză sau germană.

20 de şedinţe pentru învăţarea unei limbi străine

De-a lungul proiectului vor avea loc 20 de şedinţe de pregătire, în timpul cărora angajaţii vor învăţa o limbă străină în domeniul business, perfecţionându-şi cunoştinţele tehnice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tactici specifice mediului de afaceri

 Programul va include abordarea unor subiecte specifice mediului de afaceri, precum: negocierea contractelor în limba engleză şi germană, simularea de întâlniri de afaceri, descrierea produselor şi serviciilor oferite de companie pe piaţa de afaceri sau dezvoltarea unui discurs persuasiv pentru conferinţe şi întâlniri de afaceri.

Participanţii vor interacţiona în mod direct cu persoane din alte culturi, experimentând astfel un mediu internaţional de studiu şi căpătând totodată perspective externe asupra unor probleme de business actuale. Astfel, aceştia îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele de limbă engleză şi limbă germană cu sprijinul celor doi stagiari din Brazilia şi China, dobândind  noi perspectivele cu privire la o abordare internaţională a businessului pe care îl deţin.   

GROW – Cel mai «TARE» proiect educaţional din Dolj revine

În plus, unul dintre cele mai bune proiecte de educaţie non-formală din România şi-a redeschis porţile în această iarnă, încă din luna decembrie. Proiectul Grow se va desfăşura până pe 20 ianuarie. Acesta revine în rândul liceelor craiovene, aducând oportunitatea elevilor claselor a IX-a şi a X-a de a avea acces la un conţinut educaţional complementar activităţilor şcolare. Organizat de Şcoala de Valori, în parteneriat cu AIESEC, sub motto-ul “Practice. Learn. Step Up.”, Grow este singurul proiect de educaţie non-formală din România construit pe o curriculă de patru ani.

Elevii vor participa la  ateliere de lucru interactive, susţinute în limba engleză de către studenţii străini veniţi în Craiova special pentru a lucra cu elevii. Membrii AIESEC Craiova promovează proiectul în rândul liceelor, însă elevii doritori să participe la Grow, se pot înscrie şi online la www.growedu.ro/apply. Mai mult, în perioada 24 Ianuarie – 6 Martie, elevii înscrişi vor lucra cu studenţii străini care le vor oferi informaţii utile unei dezvoltări armonioase. Participanţii vor avea acces la cunoştinţe atât teoretice, dar mai ales practice, livrate într-un mediu interactiv de către studenţii internaţionali. Indiferent de calea urmată odată cu absolvirea liceului, elevii îşi vor dezvolta aptitudini utile oricărui tânăr ambiţios. Aceştia vor participa la sesiuni despre proactivitate, antreprenoriat, leadership, construirea unui CV şi multe altele.

Proiectul Grow, premiat în 2012

Proiectul Grow se bucură de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi a fost premiat în anul 2012 pentru ”Cel mai bun proiect de educaţie de tineret din România” de către Parlamentul European. În Decembrie 2013, AIESEC Craiova a primit premiul pentru „Cel mai TARE” proiect educaţional din judeţul Dolj. Premiul a fost oferit de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, pentru impactul calitativ adus în rândul liceenilor craioveni. Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă, care îşi propune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă.

Politica