vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Toate echipele, la treabă!

După o vacanţă binemeritată, mai lungă pentru unii şi mai scurtă pentru alţii, formaţiile de volei şi baschet de la Sport Club Municipal s-au reunit, la început de an. Primii care au ajuns pe parchetul sălii Polivalente au fost baschetbaliştii care, chiar din cea de a doua zi a anului, s-au prezentat la şedinţe de pregătire coordonate de acelaşi Milan Nisic.

Graba, dacă se poate spune aşa, reluării antrenamentelor este dată de programul competiţional, unul extrem de dificil pentru baschetbalişti. Pe 8 ianuarie, aceştia vor juca în Liga Balcanică împotriva israeliţilor de la Galil Gilboa iar după acest meci urmează partide de campionat cu Mediaş, Tg. Mureş, Oradea sau Bucureşti. Cum asupra băncii tehnice lucrurile sunt lămurite, urmând să se meargă tot pe mâna lui Nisic, în cea ce priveşte lotul de jucători sunt ceva noutăţi.

Astfel, trebuie consemnat faptul că în perioada de pauză Andrei Căpuşan a semnat prelungirea contractului cu SCM Craiova, până în vară. Mutarea este destul de inspirată pentru că jucătorul a dat o mostră a valorii sale în meciul cu Asesoft, şi dă semne clare că poate ajuta mai mult echipa. În altă ordine de idei, se vorbeşte de transferului unui alt jucător român în perioada următoare, din acest punct de vedere echipa de baschet masculin fiind lider în cadrul clubului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Baschetul feminin nu se poate mândri cu faptul că şi-a întărit lotul. Daniel Vasile, care se va ocupa în continuare de pregătirea echipei, va avea la dispoziţie aceleaşi fete pe care a contat şi până la vacanţa de iarnă. Amuzant este că, de sâmbătă, echipa se află în cantonament la Olăneşti dar acesta este plătit de Clubul Sportiv Şcolar şi nicidecum de structura de seniori. Practic, datorită medaliei de argint obţinută anul trecut la nivelul juniorilor, fetele au beneficiat de acest stagiu de pregătire de şapte zile.

Este şi  motivul pentru care Janina Ninu, Irina Moţăţeanu şi Andreea Gligă nu au făcut deplasarea la Olăneşti şi se pregătesc pe plan local, după programul trasat de antrenor. Prima partidă oficială a formaţiei în cauză este programată pe 18 ianuarie, când în Craiova vin fetele de la ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe. După cum au decurs lucrurile în pauza de iarnă, fără transferuri şi nici măcar o pregătire centralizată cu tot lotul, este greu de crezut că se poate spera la ceva mai mult de aici în colo. Practic, SCM va fi aceeaşi “ciucă a bătăilor” în campionat.   

Fără transferuri la echipele de volei

Referitor la echipele de volei noutăţile nu sunt atractive. Acestea vin doar din zona programului de pregătire în sensul că formaţiile amintite şi-au reluat antrenamentele. Echipa feminină, la care se va miza pentru banca tehnică tot pe tandemul Berthold Văsuică –  Alexandru Cosma, a revenit pe parchet pe 3 ianuarie.

Acesta este acelaşi ca şi înainte de vacanţă, voleibalistele urmând să se pregătească tot în sala “Ion Constantinescu” şi nu la Polivalentă. Lotul nu a suferit nici el modificări, fiind acelaşi şi nici nu sunt create premisele unor schimbări. Referitor la pregătire aceasta se va desfăşura pe plan local, în prima parte accentul fiind pus pe pregătirea fizică, după care se va trece la şedinţe de pregătire tehnico-tactice.

Debutul în anul competiţional 2014 va fi făcut pe 18 ianuarie atunci când se va juca în deplasare cu Medicina Târgu Mureş. În fine, ultima dar nu cea din urmă echipă a SCM Craiova care revine pe parchet este cea de volei masculin. Pentru că prima partidă oficială este programată abia pe 25 ianuarie, atunci când se va juca împotriva CSM –ului din Bucureşti, Dan Pascu, reconfirmat şi pentru retur alături de Claudiu Mitru, şi-a chemat mai târziu elevii la treabă. Reunirea voleibaliştilor a avut loc ieri, la orele 17.00, la sala Polivalentă.

Nici în acest caz nu vor fi modificări la nivelul lotului, deşi, dacă se doreşte păstrarea unui obiectiv de ţinută, adică podiumul naţional, ar fi fost nevoie de întăriri. Despre pregătire nu este nimic spectaculos de spus, Dan Pascu nefiind adeptul cantonamentelor. Cu alte cuvinte, toată perioada de acumulări fizice  şi cea ulterioară se vor desfăşura pe plan local. Este posibil ca până la debutul în sezonul competiţional să fie perfectate unul–două meciuri amicale.

Politica