marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Razie pe străzile din Olt. Șoferi beți la volan

Polițiștii olteni au ieșit pe străzile din județ în acest weekend și au depistat mai mulți șoferi beți laRazie pe străzile din Olt. Șoferi beți la volan. Oamenii legii i-au lăsat fără drept de conducere a autoturismelor și le-au aplicat sancțiuni usturătoare.

„În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au acționat cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, dar și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, fiind folosite atât aparatele etilotest, cât și aparatele drugtest”, potrivit IPJ Olt.

Unul dintre șoferii băuți, a fost un bărbat de 63 de ani din Râmnicu Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 07:10, polițiștii Biroului Rutier Slatina, în timp ce desfășurau activități specifice în comuna Gradinari, pe Drumul Comunal 21, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au spus polițiștii.

În aceeași zi, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, timp ce desfășurau activități specifice în comuna Scărișoara, pe Drumul Județean 642, au oprit pentru control un autoturism, condusă de un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din comuna Scărișoara.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Oamenii legii au nai depistat alți doi șoferi care conduceau în voie după ce au consumat alcool.

„Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Drăgănești, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Hotarului din orașul Drăgănești-Olt, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, la data de 5 februarie a.c., în jurul orei 00:10, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Drăgănești-Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Nicolae Titulescu, din orașul Drăgănești-Olt, au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 33 de ani, din comuna Chiajna, județul Ilfov. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au mai spus polițiștii olteni.

Politica