marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rotaru își apără clubul în scandalul sexual Mangia – Popa: „Nu-s organ de anchetă”

Patronul CSU Craiova și-a expus punctul de vedere și a răspuns tuturor acuzațiilor după scandalul sexual declanșat de dezvăluirile mamei lui Răzvan Popa.

După ce Alexandra Popa a dezvăluit că fiul său a fost agresat sexual de antrenorul Devis Mangia, când era legitimat la CSU Craiova, Mihai Rotaru a răspuns acuzațiilor și a justificat atitudinea pe care a avut-o clubul, în cadrul unei intervenții televizate.
Între altele, Rotaru a ținut să sublinieze că la momentul respectiv, părinții jucătorului nu au vorbit despre o agresiune fizică, ci despre „apropouri și aluzii”. Patronul CSU Craiova și-a prezentat propria versiune asupra evenimentelor din urmă cu trei ani: „Trebuie să spunem exact cum s-a întâmplat. Se propagă ideea că a avut ceva de ascuns clubul. Clubul nu a avut nimic de ascuns, nu putea să demareze o acțiune prin care să afecteze imaginea jucătorului. Jucătorul a vrut să rămână în anonimat. A existat o sesizare, a venit familia jucătorului.

Noi am făcut o anchetă, au fost discuții cu jucătorii. Noi am verificat aceste lucruri, nu am avut elemente în plus. Totuși, am chemat antrenorul, i-am spus că există acuzația, a negat-o. I-am spus că e mai bine să ne despărțim amiabil pentru a nu leza imaginea clubului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Răzvan Popa a plecat în iarnă de la echipă, l-am găsit la București, s-a întâlnit team-managerul cu el. Apoi am discutat eu cu el, mi-a spus că nu mai are chef de fotbal, că nu mai vrea să continue, nu a spus de nicio problemă cu antrenorul. El a plecat de la echipă fără să anunțe pe nimeni, a fost trimis la echipa a doua.
După ce a plecat Devis Mangia, s-a contat pe el, apoi s-a ajuns la concluzia că e mai bine să meargă la Mediaș să joace. Până atunci, a avut tot sprijinul clubului, nu l-a persecutat nimeni.

Familia a cerut un singur lucru când a venit la mine, să dăm afară antrenorul. Eu am spus că nu putem să dăm afară pe nimeni fără să avem o investigație.
Noi nu putem să aruncăm un om în malaxorul opiniei publice fără acordul lui. Cel care trăiește lucrurile trebuie să le facă publice. Noi nu putem, e decizia lui. Noi n-am făcut decât să-l sprijinim. Mai departe, nu putem lua o hotărâre în locul familiei lui.
Nu trebuia să avem o confruntare. Versiunea pe care o prezintă mama copilului e diferită și exagerată față de ce a spus atunci. Când a pus pe hârtie, i-am arătat lui Devis și a plecat.
Răzvan Popa a scris pe hârtie, dar a scris că au fost apropouri și aluzii, nu altceva. Lucrurile cu care au venit părinții acum sunt diferite, sunt elemente noi. Atunci, au spus că au fost doar apropouri și aluzii, fără niciun incident fizic.

Noi îl respectăm pe Răzvan și ținem la el, ca dovadă că a jucat în continuare. Noi l-am sprijinit, el avea toată libertatea. Eu nu puteam să mediez o întâlnire între ei, că nu-s organ de anchetă. Acolo e o familie bazată pe matriarhat, mama lui Răzvan hotărăște. Nu trebuie să luăm de bun tot ce spune.
Noi am avut o sesizare, am făcut o anchetă, nu am descoperit elemente, am vorbit cu antrenorul, s-a hotărât să reziliem contractul, a plecat. A trecut o lună și o săptămână de la discuția cu familia până la rezilierea contractului”, a declarat Mihai Rotaru, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Politica