marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De luna aceasta, craiovenii pot beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu

  • Tratamentele medicale, perfuziile sau masajele de relaxare pot fi comandate acasă prin aplicația Beesers

Beesers, prima platformă tehnologică din România care oferă pacienților soluții și servicii integrate adaptate nevoilor acestora prin furnizarea de consultații și tratamente specializate la domiciliu este disponibilă și în Craiova. 

Conform raportului publicat de Consiliul Concurenței, în 2019, între nevoia estimată și numărul total de pacienți care aveau nevoie de astfel de servicii, exista o acoperire generală de 7,9 %.1 Contextul pandemiei a făcut însă ca piața să se confrunte cu o creștere a numărului de bolnavi care au nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu, procentul celor care beneficiază de acestea fiind în continuare foarte mic, mai ales din cauza accesibilității greoaie.

„Prin Beesers ne dorim să aducem consumatorilor de servicii medicale asistență de specialitate în confortul casei. În doar șase pași, clientul poate aduce acasă personalul medical într-o manieră predictibilă, trasabilă și monitorizabilă. Acesta are posibilitatea de a rezerva serviciul medical împreună cu specialistul în zile și la ore ferme conform schemei de tratament, poate fi informat în permanență cu privire la cine realizează vizitele medicale și, totodată, poate rămâne în contact permanent cu acesta. De asemenea, începem să ne adresăm consumatorilor cu pachete medicale și abonamente. Ne bucurăm de fiecare dată când reușim să atragem medici cu experiență alături de care construim pachete de monitorizare la domiciliu precum monitorizare cardio pentru o perioadă de 6 luni. Îmi doresc să îmbunătățesc accesul la servicii medicale deoarece este mai ieftin și mai facil să construiești tehnologie care să conecteze pacientul sau nevoile sale de tratament cu specialistul medical decât să construiești infrastructură spitalicească în formă fizică”, spune Ovidiu Tuduruță, fondator Beesers.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În prezent,  prin Beesers pot fi rezervate următoarele servicii: administrare medicamente pe cale orală, perfuzii, monitorizare parametri fiziologici, recuperare medicală (kinetoterapie, fizioterapie, masaj), injecții, recoltare analize de toate tipurile, recoltare teste Covid, îngrijire plăgi, tratamente escare, montare/schimbare sonde urinare, spălături profesionale pentru urechi, vaccin, servicii de consiliere psihologică. De asemenea, pacienții aflați sub tratament pot realiza o rezervare multiplă, care oferă acestora posibilitatea ca printr-o singură programare să obțină un pachet de servicii (pachet de recuperare a mobilității, de recuperare post traumatică, postoperatorie, post AVC, de recuperare post Covid sau pachet pregătire intervenții medicale) toate cu analize de sânge incluse.

În scurt timp, în platformă vor putea fi rezervate consultații pentru o gamă largă de specialități precum servicii medico-sociale sau servicii de acompaniere. În cazul consultului se va ține cont de infrastructura care poate fi demobilizată și transportată la domiciliul pacientului. De asemenea, în aplicație vor fi disponibile abonamente medicale pentru companii și se va implementa un modul digital de marketing afiliat.

Astfel, beneficiile Beesers pentru pacienți sunt nenumărate, începând cu posibilitatea ca programările consultațiilor/tratamentelor să fie efectuate și de către persoanele care nu locuiesc în același oraș sau în aceeași țară pentru pacienții aflați în România (ex: părinții sau bunicii cărora dorim să le asigurăm suport medical specializat) și ajungând până la funcția care îi oferă pacientului ocazia de a-și alege cadrul medical în funcție de experiența acestuia, dar și de rating-urile anterioare acordate de alți beneficiari.

Toți colaboratorii înscriși în platformă sunt acreditați de Ministerul Sănătații și au experiență semnificativă în mediul de stat sau privat. În portofoliul Beesers se regăsesc acum servicii medicale oferite de Vitanat SRL, primul furnizor din Craiova listat în platformă. Ne dorim, însă să mobilizăm și alți specialiști medicali care să se alăture cu disponibilitate în Craiova. 

Aplicația, Beesers, poate fi descărcată din Google Play sau App Store, iar pentru a o accesa, utilizatorii trebuie doar să își creeze un cont sau să se conecteze cu adresa de Google/Facebook/AppleId. Mai departe pot alege din listă serviciul de care au nevoie și furnizorul dorit, având posibilitatea de a stabili ora și data prestării serviciului în cazul în care se dorește achiziția după consultarea costului. Ulterior, fiecare pacient va primi notificări pe telefon despre statusul comenzii. 

___________

1 http://www.consiliulconcurentei.ro/comunicare/presa/communicate-de-presa/page/12/

Politica