Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Peste 2600 de elevi repartizaţi la licee din Craiova. „Fraţii Buzeşti” pe locul 5 în ţară

Publicat

pe

examen


Sâmbătă au fost publicate rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. La nivelul judeţului Dolj au fost admişi 2647 absolvenţi de şcoală generală. Dintre aceştia 1668 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 979 candidați la filiera tehnologică. 3 candidați cu media 10.00 au fost admiși la Colegiul National „Fratii Buzesti” Craiova în timp ce un alt elev cu media 10 a fost admis la Colegiul National „Elena Cuza”.
604 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional, iar 17 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.
” La nivelul județului Dolj au fost repartizați 2647 elevi (99.5%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (2664): 1668 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 979 candidați la filiera tehnologică. În total, au fost completate 44466 deopțiuni, rezultând o medie de 16.65 opţiuni/elev. 4 candidați au fost admiși cu media generală 10. 604 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional. Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. 17 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni. Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 243 locuri”, conform ISJ Dolj.
La nivel naţional, Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova este situat pe locul 5, prin media obținută la specializarea Științe ale naturii, mai exact 9.70.
„În clasamentul național al admiterii privind primele 50 de specializări din țară, Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova este situat: pe locul 5, prin media obținută la specializarea Științe ale naturii, respectiv 9,70; pe locul 12, prin media obținută la specializarea Matematică – Informatică Bilingv engleză, respectiv 9,61; Pe locul 46, prin media obținută la specializarea Matematică – Informatică, respectiv 9.44”, au adăugat reprezentanţii ISJ Dolj.

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.