marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olteni specializați în fraudă informatică, la audieri. Prejudiciu de peste 150.000 euro

16 persoane din Olt și Vâlcea au fost aduse la audieri într-un dosar vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de fraudă informatică.

Forțele de ordine au efectuat miercuri dimineață nu mai puțin de 14 percheziții domiciliare pe raza ambelor județe, descoperind obiecte incriminatorii în cazul celor implicați.

Potrivit anchetatorilor, 3 dintre făptași se ocupau de ocupau de racolare, iar peste 20 deschideau conturi în bănci și păcăleau, cu ajutorul unui site, oameni din mai multe țări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2017 – 2020, membrii grupării au acționat coordonat în scopul săvârșirii infracțiunii de fraudă informatică. Trei dintre suspecți au avut calitatea de racolatori, iar 22 dintre ei au avut rolul de a deschide conturi la unități bancare din România. Aceste conturi au fost folosite pentru colectarea sumelor de bani de la persoane vătămate din Germania, Belgia, Elveția, Austria, Spania, Italia și Luxemburg, interesate de achiziționarea unor bunuri, în special telefoane mobile, console de jocuri video și aspiratoare, în legătură cu care au fost postate anunțuri fictive pe o platforma de profil, folosind conturi de utilizatori accesate fraudulos.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 150.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile și alte obiecte și înscrisuri”, se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Olt și SCCO Vâlcea și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și Grupării Mobile de Jandarmi ,,Frații Buzești” Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

foto: emaramures.ro

Politica