marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Prefectul cameleon Cristinel Pavel – „Transfer” a cotizat la PNL cu 50.000 de lei în condițiile în care avea datorii de 546.500 de lei la bănci!

Precum un cameleon, din prefect s-a transformat în politician PNL și apoi din politician PNL s-a transformat înapoi în prefect! E dator vândut la bănci, peste 500.000 de lei dar a găsit bani în cuantum de 50.000 de lei ca să achite la PNL Mehedinți o contribuție de campanie electorală. În cauză este vorba de un om foarte important din județ, teoretic apolitic, practic liberal până-n măduva oaselor, și anume prefectul de Mehedinți Cristinel Pavel – „Transfer”. Renumele de „Transfer” l-a câștigat Cristinel Pavel în guvernarea Cioloș când a mai fost numit prefect al județului tot cu ajutorul nașului său Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți, deputat și actual ministru al Economiei. Singurul  fapt important al lui Pavel de atunci, care a rămas în mentalul colectiv al mehedințenilor, a fost rezolvarea unei probleme de interes personal. Mai exact acesta a făcut demersuri la București ca în momentul în care va fi dat afară de guvernarea PSD și nu va mai fi prefect să ajungă prin „transfer” pe postul mai călduț de director al Direcției Județene de Statistică Mehedinți și nu pe postul anterior ocupat, de șef de serviciu în cadrul Consiliului Județean Mehedinți. Ei bine acest post de director a stat blocat cât timp a fost prefect Pavel și nu a mai putut fi accesat/ocupat de nicio altă persoană interesată. Pe scurt, omul și-a aranjat să-i fie bine și când nu va mai fi prefect, prin metoda „transfer”.

Averea prefectului „Transfer”: datorii colosale și 50.000 de lei dați la PNL!!!
Din declarația de avere completată în data de 16 noiembrie 2020 prefectul
Cristinel Pavel și soția dumnealui nu au nici case de locuit nici terenuri. Astfel de bunuri imobile au cei doi copii ai lor, un băiat și o fată. Este vorba de o casă de locuit în Severin construită în anul 2019 în suprafață de 337 de metri pătrați și un teren intravilan de 416 metri pătrați tot în Severin cumpărat în anul 2018. Prefectul deține un autoturism marca BMW 520 an fabricație 2007. La capitolul active financiare el recunoaște în scris că a împrumutat în nume personal PNL Mehedinți cu suma de 50.000 de lei ce reprezintă împrumuturi de campanie electorală. Nu știm dacă și-a primit înapoi acești bani.

Cameleon de calibru greu: din prefect a devenit politician și invers!
Ce știm sigur însă este că s-a mai făcut încă odată de râs și s-a mânjit politic pe față, cum se spune. Și asta pentru că în loc să stea în banca lui de prefect, în campania electorală de la locale, de bună voie și nesilit de nimeni, poate împins puțin de nașul său mai „șulfan” Virgil Popescu, și-a dat demisia și s-a înregimentat politic în PNL Mehedinți. Noua „vedetă” a liberalilor mehedințeni, Cristinel Pavel, a candidat pentru președinția Consiliului Județean Mehedinți din partea PNL Mehedinți. Ex-prefectul candidat liberal Cristinel Pavel a ajuns în campania electorală calul de bătaie pentru actualul președinte al CJ Mehedinți, Aladin Georgescu de la PSD, care l-a învins fără drept de apel, și care în acest fel și-a adjudecat și cel de-al doilea mandat consecutiv la șefia CJ Mehedinți. În loc să fie uitat printr-un colț prăfuit al PNL Mehedinți sau să fie trimis la lada de gunoi a istoriei, perdantul Cristinel Pavel, tot cu ajutorul nașului său, Virgil Popescu, revine în mod imoral și nemeritat pe funcția de prefect, de parcă ar avea abonament la acest post. Și de la acest pupitru mare, fostul perdant liberal, dă lecții de moralitate, de legalitate și se preface că e imparțial în raport cu partidele politice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

7 credite la bănci, toate contractate în anul 2019
Din declarația de avere dată în urmă cu câteva zile, prefectul Pavel și soția au contractat în cursul anului 2019 nu mai puțin de 7 credite la bănci în valoare totală de 546.500 de lei. Este vorba de aproape 5,5 miliarde de lei vechi.  Pavel Cristinel la Banca Transilvania are un credit de 35.000 de lei scadent în anul 2020, la Unicredit Bank Pavel Cristinel are un credit de 36.000 de lei scadent în anul 2020, la BCR Cristinel Pavel are un credit de 20.000 de lei scadent în anul 2020, tot la BCR Cristinel Pavel mai are un credit de 55.000 de lei scadent în anul 2024, la Unicredit Bank soția Pavel Anca are un credit de 280.000 de lei scadent în anul 2036, la OTP Bank Cristinel Pavel are un credit de 52.000 de lei scadent în anul 2024, la OTP Bank soția Pavel Anca are un credit de 68.500 de lei scadent în anul 2024. La capitolul venituri prefectul declară că în calitate de director executiv la Direcția Județeană de statistică Mehedinți a încasat un venit anual de 78.942 de lei, ca membru în consiliul consultativ al AJOFM Mehedinți a încasat suma de 5.610 de lei iar ca prefect a apucat să primească în perioada puțin rămasă de anul trecut suma de 9.267 de lei. Soția prefectului, doamna Anca Pavel, a câștigat bani frumoși anul trecut de la SC Sanifarm Plus SRL. În calitate de farmacist diriginte dumneaei a încasat un venit anual în cuantum de 85.049 de lei.

Politica