marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Copiii, puși să ridice amprente de la locul unei infracțiunii

Copii, părinți, bunici, profesori, educatori sau persoane interesate de activitatea IPJ Mehedinți au venit în parcarea unui market din municipiul Orșova pentru a participa, alături de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri și specialiști din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți la activitățile dedicate Zilei Internaționale a Copilului. Surprizele pe care structurile Ministerului Afacerilor Interne le-au pregătit pentru cei mici continuă până pe data de 1 iunie.

Copiii care și-au petrecut prima parte a zilei alături de reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Mehedinți au putut să ia contact direct cu echipamentele și autospecialele folosite de către aceștia în intervențiile lor zilnice.  Astfel, cei mai curioși dintre micii vizitatori s-au urcat la volanul mașinilor folosite de către aceștia pentru salvarea de vieți și creșterea siguranței rutiere.

De asemenea, copiii prezenți au putut să vadă echipamentele folosite la intervențiile și acțiunile speciale, una dintre atracții fiind câinii polițiști. Alături de criminaliști, cei mici au învățat cum se ridică amprentele sau celelalte mijloace de probă pe care polițiștii le folosesc pe parcursul anchetelor pentru a descoperi cine a comis o faptă antisocială. Tot aici au văzut echipamentele care se află în faimoasa trusă a criminaliștilor și au urcat în laboratoarele mobile folosite de aceștia pentru a ridica și conserva probele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Activitățile pe care polițiștii le-au pregătit pentru copii se desfășoară pe parcursul mai multor zile, în tot județul.

Politica