marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adio scandaluri! DSVSA Mehedinţi are un nou director!

Certurile interminabile de la DSVSA Mehedinţi dintre directorul Sorin Jianu şi un grup de salariaţi a luat sfârşit. ANSVSA l-a mutat pe Jianu la Suceava şi a numit la Mehedinţi un nou director. Este vorba despre tânărul medic veterinar Andi Mihai Şerban, perceput de colegi ca fiind un om calculat, ordonat şi bun ca pâinea lui Dumnezeu

Medicul veterinar Sorin Jianu nu mai este director la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi. Noul director al instituţiei este medicul veterinar Mihai Andi Şerban, un om tânăr, în vârstă de 40 de ani, un profesionist care provine din sistem şi cunoaşte foarte bine probleme din cadrul DSVSA Mehedinţi. Şerban a fost numit interimar în funcţie prin ordinul numărul 1027 al directorului ANSVSA, secretar de stat Radu Roateş Cheţan. ,,Domnul Şerban Andi Mihai, şef Serviciu Laborator exercită cu caracter temporar funcţia de director executiv al DSVSA Mehedinţi”, se arată în documentul oficial. Înainte de această numire medicul veterinar Andi Serban a ocupat timp de 5 ani funcţia de şef al Serviciului Laborator din cadrul DSVSA Mehedinţi situat în localitatea Halânga, la periferia Severinului. Înainte de asta a lucrat 3 ani ca medic veterinar de circumscripţie în comuna Floreşti şi câţiva ani buni ca medic veterinar la abatorul Broşteni. El este cunoscut de colegi ca fiind un om bun, corect, calm şi conciliant. Contactat telefonic, noul director al DSVSA Mehedinţi, Andi Şerban ne-a declarat că are o singură prioritate şi anume bunul mers al instituţiei: ,,Pentru mine este o onoare şi o provocarea această funcţie. Doresc foarte mult să asigur un climat de linişte, normalitate şi colegialitate, pentru bunul mers al activităţii nostre. Sper să-mi îndeplinesc cu bine obiectivele”, ne-a declarat Andi Şerban.

Noul director este căsătorit, are un copil şi mai aşteaptă să-i vină pe lume încă unul, soţia lui fiind însărcinată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul Jianu, mutat director tocmai în Moldova, la ,,Suşava”

Fostul director al DSVSA Mehedinţi, Sorin Jianu a fost detaşat tot ca director la DSVSASuceava. Şefii din ANSVSA au fost nevoiţi să ia astfel de măsuri întrucât în ultimele săptămâni, între directorul Jianu şi o bună parte a salariaţilor DSVSA Mehedinţi izbucnise un scandal ca la uşa cortului, care nu se mai termina. Se formaseră două grupări care se pârau, se înregistrau, se ameninţau se înjurau şi se jigneau cu cuvinte greu de reprodus în paginile ziarului. Iar o astfel de situaţie într-o instituţie publică trebuia oprită cumva de către factorii responsabili.

Scandalul ca la uşa cortului din DSVSA Mehedinţi

Circa 30 de angajaţi l-au acuzat pe directorul Sorin Jianu de faptul că ar conduce instituţia ca pe moşia personală. Mai mult aceştia au spus că ar sprijini furtul de bani publici din instituţie prin decontarea unor servicii inexistente către cabinete medicale favorite. În replică, directorul a declarat că totul nu este decât o înscenare prin care grupul acuzator vrea să scape de el deoarece a pus camere de supraveghere în instituţie şi condică de prezenţă electronică, pentru ca ei să nu mai plece de la serviciu după bunul plac.Patru medici veterinari, angajaţi ai DSV, dar şi proprietari de cabinet medical individual susţin cauza celor 30 de angajaţi ai DSVSA Mehedinţi , care au ajuns la război total cu directorul Sorin Jianu. Doctorul Sânteion Alexandru, a spus că toate neînţelegerile dintre el şi director au început după ce nu a acceptat să acopere plăţi decontate de DSV pentru servicii medicale fictive, plăţi care era făcute către circumscripţii sanitar-veterinare favorizate de director.

Printr-un memoriu pe care l-am adresat instituţiilor statului în data de 22 august 2016, am adus la cunoştinţa inclusiv a Prefecturii Mehedinţi despre problemele care sunt la DSV Mehedinţi în ceea ce priveşte, ca să spun aşa, furtul din banul public cu concursul realizat de către directorul executiv al DSV Mehedinţi, dr. Jianu Sorin, la Circumscripţia sanitar-veterinară Brezniţa Ocol. Acest lucru l-am depistat demult, am făcut memoriu către directorul executiv în luna martie, dar nu am primit niciun răspuns. Am anunţat Autoritatea Naţională Sanitară-Veterinară de problemele care sunt la DSV Mehedinţi, care pe lângă acest furt din banul public, există foarte multe abuzuri în serviciu realizate de acest director. Pe lângă abuzurile comise, întreţine o atmosferă de teroare în DSV, considerând-o ca pe o moşie proprie, în care angajaţii sunt propriii angajaţi şi trebuie să execute nu ceea ce este legal, ci ceea ce consideră dânsul că îi foloseşte în această instituţie”, a declarat doctorul Sânteion.

Acelaşi doctor a lăsat să se înţeleagă că la circumscripţia de la Brezniţa de Ocol, una dintre circumscripţiile favorizate de director s-ar fi decontat servicii medicale sanitar-veterinare care nu au fost executate niciodată, ci sunt doar fictive şi raportate către DSV Mehedinţi. Medicii care acuză spun că toate aceste plângeri ale lor au ajuns inclusiv la DNA, chiar dacă într-o discuţie înregistrată, doctorul Sânteion este ameninţat într-un mod care nu poate fi reprodus de către directorul Sorin Jianu, care îi spune printre altele că „îi dă una în cap” dacă mai aminteşte de DNA.

Alţi angajaţi, alte acuzaţii

Acuzaţii la adresa lui Sorin Jianu aduc şi Simona Sânteion, doctoriţa Adriana Ganea, dar şi soţul acesteia din urmă.

Vreau să vă aduc la cunoştinţă că în această Direcţie nu se mai poate lucra. Suntem tot timpul presaţi, tot timpul ameninţaţi, ne sunt adresate injurii, jigniri şi totul pentru că nu executăm ceea ce vrea domnul director executiv al acestei instituţii, domnul doctor Jianu Sorin. Tot timpul ni se adresează cu cuvinte jignitoare, ne ameninţă, mi-a fost denigrată imaginea publică, mi-a fost denigrată familia, mi-a fost târâtă pur şi simplu în gunoi. În concepţia acestui director, noi suntem nişte sclavi pe care dânsul s-a chinuit să-i scoată din cocină, după cum spune”, a declarat Simona Sânteion, consilierul superior din cadrul DSV Mehedinţi.

Directorul Sorin Jianu a fost contestat şi de Adriana Ganea, o altă angajată a DSV, dar şi de soţul acesteia, care a povestit că a fost obligat să închidă un cabinet medical sanitar-veterinar pe care îl avea împreună cu tatăl său, în urma presiunilor repetate făcute de directorul Sorin Jianu.

Suntem în total treizeci de medici care avem aceste nemulţumiri şi susţin ceea ce au spus colegii mei. Aş vrea să spun că dânsul are un comportament care nu este adecvat funcţiei publice pe care o deţine, modul în care se exprimă, modul în care organizează activitatea direcţiei, nu se poate conlucra, eu am ajuns la concluzia, după atâţia ani de serviciu, că dânsul nu cunoaşte modul de organizare al instituţiei noastre”, a spus doctoriţa Adriana Ganea.

Punctul de vedere al lui Sorin Jianu

În replică directorul Jianu a declarat că totul nu este decât o înscenare. El susţine că nu poate fi părtaş la furtul de bani din instituţie pentru că sumele plătite trebuie vizate de cinci compartimente, până ca el să-şi pună semnătura. Şi mai spune că în zece ani de când este director, nu a fost sancţionat pentru vreo abatere disciplinară. El consideră că reclamaţiile subalternilor nu sunt decât o înscenare, deoarece a pus camere de luat vederi în instituţie şi a introdus condică de prezenţă, iar aceştia nu mai pot pleca de la serviciu după bunul plac, aşa cum ar fi făcut înainte.

Legat de banii pe care i-aş sustrage prin circumscripţia sanitar-veterinară Brezniţa Ocol, vreau să vă spun că aceasta s-a ocupat prin licitaţie. Acolo, de când am plecat eu, din 2005, s-au perindat mai mulţi doctori. În altă ordine de idei, aş vrea să vă spun că, pentru ca un decont să fie aprobat de director, trebuie să treacă pe la medicul zonal, medicul zonal trebuie să meargă la circumscripţia respectivă să verifice animalele, legea spune 5 – 10 % din efective, să vadă dacă sunt efectuate analizele sanitar-veterinare, îşi pune viza, apoi documentele ajung la compartimentul CEICA, după care ajunge la compartimentul sănătate animală, care şi acesta trebuie să îşi pună viza, iar acest serviciu răspunde de verificarea acestor documente. Apoi toată documentaţia se întoarce la circa respectivă sau la circile respective, a controlat, a văzut că-i bine ce a controlat medicul zonal şi a pus viza ca medic la Serviciul Sănătatea animală şi aici mă refer la acţiunile sanitar-veterinare. La acţiunile de identificare, domnul doctor Făiniş, cu domnul doctor Sânteion, cu doamna doctor Fraga răspund de deconturile care s-au semnat la compartimentul respectiv. Şi vreau să vă spun că în anul 2015, domnul doctor Sânteion a aprobat toate deconturile în 2015, inclusiv la Serviciul Sănătate animală pentru că aşa era legea atunci. În concluzie, ca un director executiv să poată să facă o fraudă, trebuie ca toţi aceşti oameni pe care vi i-am menţionat să facă o fraudă, adică în primul rând zonalul, după aceea controlul evidenţă informatică, apoi Serviciul Sănătate Animală, după aceea Biroul Economic, şi după aceea directorul adjunct, şi abia apoi directorul plin. Nu poate să facă directorul plin, fără aceşti oameni”, a declarat directorul Sorin Jianu.

Cu privire la acuzaţiile de comportament neadecvat, Sorin Jianu a declarat:  „Sunt acuzaţii că mă port urât cu oamenii. Eu vă arăt aici numirea mea ca director adjunct al instituţiei, în 2005, iar în 2009 am fost numit director plin. În aceşti ani, de unsprezece ani, nu am fost niciodată băgat în nicio comisie de disciplină la nivel de autoritate, în niciun fel de scandal, în niciun fel de problemă. Nu am nici măcar o mustrare. Dacă eu mă purtam urât sau făceam abuzuri, era imposibil ca în toţi aceşti ani să nu se seziseze cineva de la Autoritatea Sanitară-Veterinară sau să nu sesizeze cineva această instituţie. În momentul în care, în unsprezece ani, nu ai nicio abatere, nu cred că poate fi vorba de o astfel de acuzare. Singura problemă pentru care sunt aceste acuzaţii şi singura problemă pentru care sunt aceste probleme acum este pentru că am încercat văzând că nu mai pot să stăpânesc direcţia din punct de vedere al disciplinei, adică fiecare pleacă de la serviciu când vrea şi vine când vrea, am introdus camere de luat vederi şi pontaj electronic, o singură condică de prezenţă”, a mai spus directorul DSV Mehedinţi, Sorin Jianu.

 

Politica