vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

“Stat şi Societate în Europa”, la Aman

Cea de-a IX-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Stat şi Societate în Europa” şi-a deschis porţile, miercuri, la Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman din Craiova. Peste 100 de persoane, profesori universitari şi cercetători din România, Rusia, Canada, Cehia, Italia, Turcia, Grecia, Spania, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Armenia dar şi din S.U.A s-au înscris la lucrările Conferinţei care se vor desfăşura până pe data de 1 noiembrie.

Este a IX-a ediţie a Conferinţei Internaţionale Stat şi Societate în Europa. Nu ştiu dacă sunt multe sau puţine, însă sunt din ce în ce mai importante, iar importanţa lor este dată de dumneavoastră, de numărul mare de participanţi şi de importanţa celor care vin şi prezintă comunicări în secţiunile conferinţei noastre. Ca de fiecare dată, conferinţa este organizată în parteneriat cu Universitatea din Craiova prin două facultăţi, cea de Știinţe Sociale şi cea de Teologie Ortodoxă, alături de Academia Oamenilor de Știinţă din România şi Academia Română. Alături de mine se află domnul prof. univ. dr. Ioan Scurtu de la Academia Oamenilor de Știinţă din România, domnul prof. univ. dr. Gheorghe Onişoru de la Universitatea din Suceava şi părintele Ionuţ Resceanu directorul departamentului de Teologie de la Universitatea din Craiova”, a spus Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Alexandru şi Aristia Aman din Craiova.

Deschiderea oficială a avut loc, miercuri, ora 11.00, în Sala „Dinu C. Giurescu” a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”, ocazie cu care prof. univ. dr. Ioan Scurtu a transmis un mesaj celor prezenţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Transmit iniţiatorilor şi organizatorilor plăcerea mea de a putea participa la această activitate cu o participare atât de numeroasă şi sunt convins că vor fi zile rodnice pentru ştiinţa şi cultura românească. După cum am aflat, lucrările vor fi publicate aşa încât cei care nu vor putea participa în acest moment la această activitate vor putea să ia cunoştiinţă”, a spus prof. univ. dr. Ioan Scurtu.

Conferinţa va fi structurată în şapte secţiuni ştiinţifice, iar invitaţii speciali, profesori şi cercetători din ţară şi de peste hotare, îşi vor susţine prelegerile în două secţiuni distincte. De asemenea, manifestarea cuprinde lansări de carte. Este vorba despre volumele Carol I al României, Un monarh devotat, autor Sorin Liviu Damean, Ultimele 67 de zile din domnia Regelui Carol I al României. Telegrame, autor Sorin Cristescu şi Turcia de la Ataturk la Erdogan, autor Ionuţ Cojocaru.

Conferinţa internaţională Stat şi Societate în Europa a ajuns la cea de a noua ediţie ca urmare a unui parteneriat de tradiţie dintre Universitatea din Craiova, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu Plopşor” – filiala Craiova a Academiei Române. Ca în fiecare an, o asemenea manifestare ştiinţifică reuneşte reputaţi specialişti din mediul universitar şi academic din ţară şi străinătate, constituind un bun prilej de dialog, colaborare şi diseminare a rezultatelor cercetării, precum şi un factor de vizibilitate la nivel internaţional. Prin organizarea acestei conferinţe se urmăreşte, totodată, promovarea interdisciplinarităţii la nivelul cercetării ştiinţifice”, a declarat Sorin Liviu Damean, decanul Facultăţii de Știinţe Sociale.

 

Politica