miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de mii de pachete cu alimente, împărţite doljenilor

Prefectul judeţului Dolj, Sorin Răducan, a prezentat joi, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, situaţia implementării Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate la nivelul județului. Peste 300.000 de pachete cu alimente au ajuns la familiile defavorizate din judeţul Dolj. Pe de altă parte, au fost asigurate o serie de facilităţi acestor persoane.

După cum știți, la nivelul județului Dolj, s-a desfășurat acțiunea de primire, respectiv predare a ajutoarelor alimentare europene acordate familiilor defavorizate, conform HG 627/2015. La nivelul județului Dolj, cantitatea totală recepționată de la furnizor s-a ridicat la 301.918 pachete. Cantitatea primită a fost distribuită în totalitate, stocul fiind zero în toate cele 111 unități administrativ-teritoriale. Nu au existat cazuri de distribuţie neconformă, lipsuri de gestiune, deteriorări etc. Cantitatea distribuită pentru listele inițiale a fost de 264.185 pachete, iar cantitatea distribuită pentru listele de suplimentare a fost de 37.733 pachete. Pentru acoperirea nevoilor din interiorul județului au fost efectuate compensări în cuantum de 12.976 pachete. Numărul total de persoane care au primit pachete a fost de 132.093 beneficiari. Au beneficiat de sprijin un număr de 25.476 copii cu vârsta de până la 15 ani (inclusiv); 33.025 persoane cu vârsta de peste 65 de ani (inclusiv); 56.338 femei; 11.696 persoane cu dizabilități.

Totodată, au fost aplicate măsuri auxiliare POAD astfel: educaţie cu privire la asigurarea igienei corporale, precum şi a locuinţei proprii – 29.881 persoane; facilitatea accesului la serviciile medicale – 29.577 persoane; orientare către servicii sociale, furnizate de angajații serviciilor publice de asistenţă socială din primării; orientarea în vederea inserției profesionale, precum și sprijin în căutarea unui loc de muncă – 24.950 persoane; facilitarea accesului la servicii de consiliere juridică, efectuate de angajaţii primăriilor – 16.216 persoane; recomandări culinare și sfaturi privind echilibrul nutrițional – 22.769 persoane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre aspectele pozitive semnalate de primari putem evidenția: modificările aduse hotărârii de guvern ceea ce a facilitat distribuirea către cele mai devaforizate categorii; întocmirea listelor de către serviciile publice deconcentrate existente pe plan local; o mai bună corelare între numărul de beneficiari (cupoane și liste suplimentare) și numărul de pachete alocat fiecărei localități; efectuarea transportului de către furnizor; ambalarea în cutii a alimentelor ceea ce a facilitat distribuția”, a precizat prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

Politica