sâmbătă, iulie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Grindeanu: Am mai avut un președinte care cu două săptămâni înainte de alegeri plângea cu „dragă Stolo”

Prim vice-președinte PSD, Sorin Grindeanu a afirmat marți seara că premierul Marcel Ciolacu are prima șansă de a deveni candidatul oficial al partidului la președinția României, după Congresul care va avea loc în august. El a afirmat că în acest moment, conform sondajelor, candidatul PSD va intra clar în turul al doilea, în timp ce alți cinci candidați anunțați „se bat între ei să ajungă în turul doi, cu candidatul PSD”, potrivit g4media.ro

Grindeanu a mai spus, referitor la candidatura liderului PNL Nicolae Ciucă, că „în acest moment nu intră detașat în turul doi” al alegerilor prezidențiale. Mai mult, liderul PSD sugerează că Nicolae Ciucă se va retrage, așa cum s-a întâmplat în cazul unui alt vechi liberal, Theodor Stolojan, fost premier, care s-a retras din cursa prezidențialelor din 2004, cu doar câteva săptămâni înainte de alegeri, în favoarea lui Traian Băsescu. Episodul a rămas în istorie, dat fiind că cei doi lideri au ieșit teatral într-o conferință de presă să anunțe „problemele medicale ale lui Stolojan” și consecința că Băsescu trebuie să devină candidatul la președinția României din partea coaliției PNL-PD”.

„Dacă ne raportăm la sondaje, nu cred că în acest moment Nicolae Ciucă intră detașat în finala prezidențialelor. (…) Dar să așteptăm, că am mai avut un președinte care plângea cu câteva săptămâni înainte de alegeri, cu „dragă Stolo””, a comentat Sorin Grindeanu, reamintind și faptul că liberalii sunt cei care au încălcat înțelegerea privind calendarul alegerilor, stabilit încă din primăvară, un nou compromis acceptat de PSD.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După Congresul PSD care va avea loc în august, partidul va desemna candidatul pentru alegerile prezidențiale. O candidatură a lui Mircea Geoană din partea PSD nu este exclusă spune Grindeanu, însă din punctul său de vedere, „oricine candidează din partea PSD ar trebui să devină membru PSD”.

Grindeanu s-a referit, astfel, la afirmațiile lui Mircea Geoană care ar vrea să beneficieze de susținerea PSD în competiția pentru președinția României, dar din postura de independent.

„Eu mi-am spus părerea personală, că îmi doresc ca cel care candidează din partea PSD, sau susținut de noi, să fie membru PSD. Dar eu am doar un vot, poate delegații PSD care vor veni la Congres sunt de altă părere. Mircea Goana a fost președinte al PSD, îl cunosc foarte bine (…) Consider că cel care pleacă în această cursă cu prima șansă este Marcel Ciolacu, dintre membrii PSD. Dar conform statutului PSD, candidatul pentru președinția României se stabilește prin Congres. În toate sondajele, cel care e cotat cu cea mai mare încredere este Ciolacu”, a mai spus Grindeanu, în emisiune la Digi24.

Politica